Ingezonden persbericht


Tandberg Data introduceert autoloader tape-opslag voor mkb

StorageLoader LTO1 voor optimale back-upprestaties door integratie van 220LTO-drive

Amsterdam, 28 juni 2006 - Tandberg Data introduceert de Tandberg StorageLoader LTO1. Met deze scherp geprijsde autoloader profiteren kleine en middelgrote bedrijven van de hoogste overdrachtssnelheid en de beste back-upprestaties in vergelijking met DLT, AIT en VXA. De LTO1 is uitgerust met de 220LTO tape drive van Tandberg Data en biedt daardoor tot 1,6 TB aan capaciteit voor opslag van gecomprimeerde data (800 GB voor native data) en opslagsnelheden tot 32 MB per seconde.

Uniek aan de LTO1 zijn de uitneembare magazijnen. Hierdoor zijn verschillende tapes tegelijkertijd te laden en is opslag op buitenlocaties eenvoudig. Het systeem biedt capaciteit voor acht data-cartridges. Deze worden geplaatst in twee uitneembare magazijnen die elk ruimte bieden voor vier cartridges. Hierdoor zijn tapemedia veilig en eenvoudig te laden en te vervoeren voor opslag op externe locaties.

Gebruikers profiteren met de Tandberg StorageLoader LTO1 van ondersteuning in verschillende talen en eenvoudig beheer op afstand via een webinterface. Hiermee kunnen beheerders het systeem vanaf elke locatie makkelijk monitoren, beheren en configureren, en diagnoses stellen. Hetzelfde kan lokaal via het inzichtelijke bedieningspaneel op het apparaat. De LTO1 is standaard voorzien van een barcodelezer die geen cartridge-ruimte in beslag neemt.

"De Tandberg StorageLoader LTO1 is een nieuw voorbeeld van een betaalbare, innovatieve oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven of afdelingen die LTO-technologie willen gebruiken", zegt Gudmundur Einarsson, CEO van Tandberg Data. "LTO-technologie heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een belangrijke technologische standaard. Met de introductie van de Tandberg StorageLoader LTO1 spelen we in op deze ontwikkeling. Deze oplossing vult ons aanbod van LTO-autoloaders uitstekend aan. Door de upgrademogelijkheden naar LTO2- en LTO3-modellen zijn LTO1-investeringen beschermd."

Het modulaire ontwerp van de Tandberg StorageLoader LTO1 maakt gebruik van de betrouwbare Ultra 160 SCSI/LVD-interface mogelijk. De LTO1 biedt dezelfde functionaliteit en gebruikersvriendelijke tools voor remote beheer als de LTO2. Samen met deze oplossing is de LTO1 de enige LTO-autoloader in het compacte 1U-formaat. De LTO1 is te combineren met verschillende tape drive-technologieën en geschikt voor toekomstige half-height LTO-producten. De tape drive, voeding, magazijnen en koelonderdelen zijn Field-Replaceable Units (FRU's) en kunnen eruit gehaald worden zonder de autoloader uit het rack te halen. Dit resulteert in een lagere Total Cost of Ownership (TCO) en een minimale downtime.

De Tandberg StorageLoader LTO1 wordt geleverd inclusief rackmount-kit, SCSI-kabel, terminator- en Ethernet-kabel en de Symantec Backup Exec Single Server Quick Start Edition. Tandberg Data biedt drie jaar garantie op het product en één jaar Advanced Replacement Service voor de vervanging van onderdelen. De Tandberg StorageLoader LTO1 is per direct verkrijgbaar via gekwalificeerde Tandberg Data resellers voor een adviesprijs van EUR 1.410

Tandberg Data
Tandberg Data levert en produceert zakelijke storage-oplossingen. De Noorse onderneming biedt onder andere een compleet aanbod tape libraries, tape autoloaders en tape drives op basis van LTO-, SLR- en DLT-tapetechnologie. Daarnaast biedt Tandberg storage-software, datamedia en disk-storage, waaronder BAKStor Appliance en Solution Suite. Deze oplossingen zijn uitsluitend verkrijgbaar via gekwalificeerde resellers. Schaalbaarheid, betrouwbaarheid en backward compatibility zijn belangrijke kenmerken van het Tandberg-aanbod. Met de kosteneffectieve oplossingen kunnen bedrijven hun investeringen beschermen. Tandberg Data biedt drie jaar garantie op al zijn producten en levert extra diensten, zoals vervanging en onderhoud op locatie. Naast het hoofdkantoor in Oslo (Noorwegen) heeft Tandberg dochterondernemingen in de VS, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Singapore. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Italië, India, China, Thailand en Brazilië.

Ingezonden persbericht