Woensdag 28 juni te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 28-06-2006 o Woensdag28 mei 2006 brengt Politie Hollands Midden de volgende items in de uitzending 'Team West' van RTV West:

Zakkenrolsters in Duin- en Bollenstreek Tussen februari en juni dit jaar is een aantal ouderen in de Duin- en Bollenstreek het slachtoffer geworden van eenzelfde soort diefstal. De daders zijn twee jonge vrouwen. Ze gaan steeds hetzelfde te werk. Een van de vrouwen spreekt een oudere dame met een rollator aan en drukt haar min of meer een hoek in. De andere vrouw maakt van die gelegenheid gebruik om ongemerkt de portemonnee van het slachtoffer uit de rollator te stelen. Daarna verlaten de jonge vrouwen meteen de winkel.

In de uitzending van 28 juni zijn fotos van de daders te zien. De fotos zijn genomen in één van de winkels.

Herkent u de vrouwen op de fotos of heeft u andere informatie over deze zaak, belt u dan met de recherche in de Duin- en Bollenstreek via 071-5249039

Straatroof in centrum Den Haag Op donderdag 25 mei rond 20:20 uur is een jonge vrouw door drie mannen beroofd op de Brouwersgracht in Den Haag. De drie mannen reden haar op een scooter voorbij, keerden en kwamen weer op haar af. De vrouw probeerde nog weg te rennen, maar de mannen versperden haar de weg. Het slachtoffer wordt door twee van de mannen vastgepakt. Eén van hen dreigt met een mes. De ander doorzoekt vervolgens de kleding van het slachtoffer en haalt haar gsm uit een zak. De derde dader is op de scooter blijven zitten. Na de beroving is de scooter met daarop alledrie de daders weggereden in de richting van het Om en Bij.

Signalement dader 1:

- lichtgetint (vermoedelijk Noord-Afrikaans) - 17-18 jaar - 1.75 meter - normaal postuur - blauw/grijze ogen - vermoedelijk een kinpiercing - spreekt niet vloeiend Nederlands, met een Noord-Afrikaans accent - zwarte nylon jas met capuchon en achterop een wit Nike logo - blauwe spijkerbroek - grijs vlindermes (ongeveer 20 cm)

Signalement dader 2: - donker getinte huidskleur (Antilliaans) - 18-20 jaar oud - normaal postuur - ingevlochten haar (verschillende figuren) - vlechten tot op zijn schouders met onderaan zwarte kralen - rechts een wenkbrauwpiercing (gouden staafje) - zwarte leren jas met bruine bontkraag - een grijze joggingbroek - sportschoenen (Nike)

Signalement dader 3: - rood met zwarte integraal helm rood met donker vizier

De drie mannen reden op een zwarte scooter met op de zijkanten de merknaam Gilera in gele letters.

De politie heeft de volgende vragen: * Wie is op donderdag 25 mei getuige geweest van de straatroof op de Brouwersgracht? * Tijdens de beroving reed een tram van lijn 6 langs. Wie van de passagiers heeft iets gezien? * Wie herkent de daders aan de hand van de signalementen. Eventueel in combinatie met de zwarte scooter met daarop in gele letters Gilera?

Heeft u informatie over deze straatroof, belt u dan met de recherche van bureau Jan Hendrikstraat via 070-4241500

Politie wil meer tevreden burgers Eén op de drie inwoners van de regio Hollands Midden was niet tevreden over de politie. De korpschef van politie Hollands Midden kreeg daar buikpijn van. Door agenten extra te trainen, door aangevers terug te bellen en op de hoogte te houden van hun zaak en door een speciale krant uit te geven hoopt het korps dat nog meer burgers tevreden zijn over hun politie.

Politie en milieu Dagelijks zijn politiemensen op pad om toe te zien op de naleving van milieuwetgeving. Dan kan het gaan om iets relatief kleins als het te vroeg buiten zetten van een vuilniszak, maar ook om grote zaken als illegaal afval storten. Om ook de plekken die vanaf de openbare weg niet goed zichtbaar zijn te kunnen bekijken, maakt de politie gebruik van boten en helikopters Maar zelfs dan blijven er zaken die de politie niet ziet. De hulp van burgers is dan meer dan welkom.

Tijdstip uitzendingen Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Uitzending gemist? Heeft u een uitzending gemist of wilt u een deel van de uitzending nog eens terugzien, kijk dan op de website van Team West waar u de opname kunt downloaden. De opnames blijven de hele week na de uitzending online op deze website staan.

Productie Team West

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.