CliniClowns en Sterrekind bundelen krachten

Cliniclowns nederland

Overname-overeenkomst getekend: Sterrewereld wordt door CliniClowns voortgezet

Stichting CliniClowns Nederland neemt op 1 juli 2006 Sterrewereld en het gedachtegoed van Stichting Sterrekind over. Vandaag is de overname-overeenkomst getekend door Hans Büller, voorzitter Stichting Sterrekind, en Joop Daalmeijer, voorzitter Stichting CliniClowns Nederland. Sterrewereld is een veilige internet community voor jongeren met een beperkte bewegingsvrijheid zoals een handicap of een langdurige ziekte.

CliniClowns neemt Sterrewereld over omdat het gedachtegoed van Stichting Sterrekind goed aansluit bij die van Stichting CliniClowns Nederland en de plannen rondom haar virtuele wereld Villa Neuzenroode.nl. De groep kinderen waarvoor beide stichtingen afleiding en plezier bieden, komt sterk overeen: kinderen die door ziekte of handicap beperkt zijn in hun kind-zijn.

Beide stichtingen zijn er voorstander van de krachten rondom het zieke kind te bundelen. Dat heeft ertoe geleid dat per 1 juli 2006 Stichting Sterrekind ophoudt te bestaan, en het gedachtegoed voortleeft onder Stichting CliniClowns Nederland.

Een andere reden voor de overname van Sterrewereld is hun rijke ervaring rondom veilige internet communities. Tevens worden de fondsenwervende activiteiten door deze samenwerking gebundeld. Hierdoor kan het abonnementengeld, zoals voor leden van Sterrewereld geldt, komen te vervallen en wordt de toegang tot Sterrewereld gratis.

Vooralsnog verandert er voor de kinderen die lid zijn van Sterrewereld en Villa Neuzenroode.nl niets. Op termijn zal een geheel nieuwe wereld het concrete resultaat zijn van het samengaan van Sterrewereld en Villa Neuzenroode.nl.


Noot voor de redactie (