Gemeente Hengelo

Gemeente gaat hondenpoep te lijf

De gemeente Hengelo heeft de hondenuitlaatvoorzieningen uitgebreid en geactualiseerd. Verspreid over de stad zijn er nu zon 250 hondenuitlaatvoorzieningen. Deze moeten de overlast van hondenpoep tot een minimum beperken. Nergens wordt zo vaak en heftig over gesproken, als over de overlast van hondenpoep. Veel Hengeloërs ervaren hondenpoep in de wijk als een probleem. De spreiding van de uitlaatvoorzieningen is er op gericht dat er altijd een voorziening dicht in de buurt is. De voorzieningen worden regelmatig schoongemaakt. Wie een hond heeft, kan zelf bepalen van welke voorziening gebruik gemaakt wordt.

Informatiefolder voor hondenbezitter

Om iets aan de overlast te doen, ontvangt iedere hondenbezitter binnenkort een informatiefolder. Hierin staat welke hondenuitlaatvoorzieningen de gemeente Hengelo heeft, waar u deze voorzieningen in uw wijk kunt vinden en welke regels er zijn op dit gebied.

Regels aangescherpt, kans op boete

De gemeente heeft de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) aangescherpt om de strijd tegen hondenpoep aan te gaan. Een APV is een regeling waarmee gemeenten proberen om de openbare omgeving zo netjes en leefbaar mogelijk te houden. Het was al verboden om de hond op de openbare weg te laten poepen. In de nieuwe situatie is de eigenaar ook verplicht een deugdelijk opruimmiddel bij zich te hebben om de poep op te ruimen. Opruimmiddelen zijn verkrijgbaar bij het Stadskantoor, Stadhuis (Gemeentewinkel) en alle wijkcentra. Bij deze afhaalpunten zijn zakjes, schepjes en grippies (poepgrijpertjes) gratis verkrijgbaar. Door de nieuwe verordening krijgt iedere hondenbezitter die geen deugdelijk opruimmiddel bij zich heeft een bekeuring van tenminste 50 euro. Op de naleving van de regels controleert de afdeling Stadstoezicht van de sector Wijkzaken. Deze controle gebeurt op verschillende tijdstippen zowel overdag als s avonds.