Persberichten 28/06 middag

Regio, 28-06-2006

Leiden Scherm van winkel gestolen en teruggehangen In de nacht van woensdag 19 april op donderdag 20 april is van een winkelpand in het centrum van de Stevensbloem een zogenoemd knikarmscherm gestolen. Het scherm was "netjes" van het pand verwijderd. De politie is naar aanleiding van een aangifte van de eigenaar een onderzoek gestart. Diverse getuigen informeerden de politie over wat zij gezien hadden na een getuigenoproep van de politie, wat betrekking had op de diefstal.

De politie wist de verdachte te achterhalen en hield hem vandaag, woensdag 28 juni, aan. De verdachte, een 48 jarige man uit Leiden, werd op het bureau gehoord. Hij verklaarde het scherm meegenomen te hebben omdat hij dacht dat het niet meer gebruikt werd. De man had echter spijt gekregen en had het scherm ongeveer twee weken geleden weer teruggehangen. Navraag bij de eigenaar leerde dan ook dat het scherm inderdaad weer terug was. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Roelofarendsveen Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft op woensdagochtend 28 juni een hennepkwekerij aan De Lasso (industrieterrein) in Roelofarendsveen ontmanteld. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip. De tip hield in dat er verdachte situaties rond het pand waren opgemerkt. De politie onderzocht de tip en deed vandaag samen met de Nuon een inval. In het pand werd een container aangetroffen met een houten wand. Hierachter waren twee hennepkwekerijen verborgen. In totaal troffen de agenten 1816 planten aan. De Nuon constateerde dat de stroom illegaal afgetapt werd zo ook het water. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak.

Moordrecht/ Gouda Automobilist aangehouden Agenten hebben woensdag 28 juni omstreeks 00.30 uur een 51 jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. Agenten reden achter de man op de oprit van de Rijksweg A20 in Moordrecht in de richting van Gouda. Omdat de bestuurder slingerend reed werd besloten bij hem een alcoholcontrole te doen. De blaastest wees uit dat de man niet te veel gedronken had. Wel bleek dat de Hagenaar nog een openstaande boete had staan waarvoor hij mee moest naar het politiebureau. De Hagenaar reed achter de agenten aan naar het bureau, maar nam op een gegeven moment een andere route dan de agenten. Deze zijn de bestuurder weer achterna gereden en zagen hem op de Stavorenweg in Gouda stilstaan. Hierop is de bestuurder meegedeeld dat hij niet meer verder mocht rijden.

De Hagenaar besloot er met hoge snelheid vandoor te gaan. Op de Hanzeweg konden de agenten weer voor de Hagenaar komen, echter hij reed achteruit de Kampenring op. Hierna volgde een achtervolging via de Zwolleweg, de Burgemeester van Rheenensingel, de Goudse Poort en de Nieuwe Gouwe Oost Zijde. Op deze laatste weg kregen de agenten bijstand van agenten in twee opvallende politievoertuigen. Deze namen positie in, maar de bestuurder reed om de autos heen. De bestuurder reed verderop bij de verkeerslichten door rood en sloeg vervolgens rechtsaf de Steve Bikobrug over. De bestuurder reed een doodlopend erf van het Jaagpad op waar hij werd aangehouden. In de achtervolging raakte de bestuurder één van de politieautos.

--- einde berichten ----