Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 juni 2006

Eten zonder te betalen

TILBURG: Gisterenmiddag heeft een 54-jarige Tilburgse vrouw, die bekend staat als veelpleger, op een terras van een restaurant aan het NS-Plein een maaltijd ter waarde van 47 euro gebruikt terwijl zij deze niet kon betalen. De vrouw is in de afgelopen jaren in onze regio vanaf 2004 al negen keer eerder in Waalwijk en Tilburg aangehouden voor een dergelijk feit. Gisterenmiddag toen er afgerekend moest worden, gaf ze aan niet goed te worden en was daarna onderuit gegaan. Een agent herkende haar maar zag van een arrestatie af omdat de vrouw in een zodanige staat was dat zij door de GGD werd meegenomen naar het Tweestedenziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op van flessentrekkerij en zal de verdachte later horen.

Veelplegersteam houdt graffitispuiter aan

TILBURG: Agenten van het Veelplegersteam hebben gisterenmiddag omstreeks 17.40 uur op de Boomstraat een 57-jarige Tilburger aangehouden omdat agenten gezien hadden dat hij met een spuitbus graffiti tegen een schutting, een container en een lantaarnpaal gespoten had. De rechercheurs hielden de man in de gaten omdat ze het vermoeden hadden dat hij drugs aan het dealen was. Ze zagen namelijk dat de man contact maakte met verschillende bekende drugsgebruikers. Bij zijn arrestatie verzette de man zich. Hij had een injectienaald in zijn mond met de punt naar voren. De agenten waarschuwden de verdachte dat hij de naald op de grond moest spugen omdat anders de pepperspray zou gebruikt worden. Uiteindelijk voldeed de verdachte daar aan.

Meisje maakt gebruik van OV-jaarkaart nichtje

TILBURG: Een conductrice van de NS heeft dinsdagmiddag een 17-jarig Eindhovens meisje betrapt op het reizen met de OV-jaarkaart van haar nichtje. Het bedrog kwam aan het licht toen de NS-medewerkster de OV-jaarkaart vergeleek met het paspoort van de treinpassagier. De verdachte werd overgedragen aan de Tilburgse politie die een dossier opmaakt.

TILBURG: Een 30-jarige Tilburger heeft dinsdagmiddag geprobeerd een medewerker van een slijterij bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg op te lichten. De oplichter had twee flessen jenever uit een rek gehaald en probeerde vervolgens deze flessen weer in te leveren om daarmee het zogenaamde aankoopbedrag bij de kassa terug te krijgen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Klusser motorfiets op de bon voor overtreden milieuwetgeving

TILBURG: Een 47-jarige man uit Oisterwijk heeft gisterenmiddag een bekeuring gekregen omdat hij circa 10 liter benzine in een afvoerput van een parkeergarage van een appartementencomplex aan het Verdiplein had gestort. De man was aan sleutelen aan zijn motorfiets. Hij verwijderde de benzinetank en ving de vloeistof op in een bak. Daarna had hij de bak leeggegoten in een afvoerput van de garage. Deze afvoerput komt uit in een reservoir onder het complex. Dit leverde de nodige overlast op. De brandweer heeft een deur geforceerd en de benzine in cans gegoten. De verdachte krijgt een bekeuring ter zake het overtreden van de milieuwetgeving. Ook zal hij een rekening krijgen voor de kosten van de brandweer inzet en het vervangen van het slot.

Politie treft vaten aan in gestolen auto

BERKEL-ENSCHOT: Op de Kerkstraat is gisteravond een bestelauto aangetroffen die op 21 maart jl. bij een inbraak in Oisterwijk gestolen was. De bestelbus stond geparkeerd in een parkeervak. In de laadruimte stonden 12 vaten van elk 200 liter. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft deze vaten gecontroleerd op explosiegevaar, dit bleek niet zo te zijn. Het gaat mogelijk om restproducten die overgebleven zijn bij het maken van XTC. Dit zal echter verder uitgezocht worden. De vaten zijn veilig gesteld door een gecertificeerd bedrijf. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek gaan een nader onderzoek in stellen naar de inhoud van de vaten. Ook verricht een onderzoek naar de herkomst.

Agenten troffen vanmorgen, om 10.15 uur, op de Koebrugseweg te Tilburg een klein model vrachtwagen aan, die na onderzoek in Best ontvreemd bleek te zijn. De laadklep van de vrachtwagen was gesloten. In de laadruimte trof de politie 15 vaten aan van elk 200 liter. Ook hield werd dezelfde procedure opgestart.

Knapen aangehouden na vernielingen aan autos

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht me hulp van alerte getuigen omstreeks 01.00 uur op de Joannes Lenartzstraat twee Oisterwijkse jongens aangehouden (17 en 18 jaar) die verdacht worden van vernielingen aan autos. Een getuige die zich in een woning aan de Boxtelsebaan bevond hoorde een luide knal en keek naar buiten. Hij zag dat de buitenspiegel van een auto vernield was. Hij rende naar buiten en zag twee knullen weglopen. Hij is deze twee jongens gaan volgen en heeft de politie gebeld. De politie kon de knapen op aanwijzing van deze getuigen aanhouden. De verdachten kwamen naar eigen zeggen van een examenfeestje af en hadden nogal wat alcohol genuttigd. Er hebben zich inmiddels twee benadeelden gemeld.

Politie arresteert twee knapen na opstootje kermis in Goirle

GOIRLE: De politie van het team Leijdal heeft gisteravond tijdens het toezicht op de kermis aan het van Hogendorpplein na een opstootje twee Tilburgse jongens van 15 en 14 jaar aangehouden. Twee groepjes jongeren zaten elkaar met opblaashamers en opblaasknuppels achterna. Hierbij werden mensen die niets met de groep te maken hadden omver gelopen. Hierdoor ontstond een opstootje tussen enkele terrasbezoekers bezoekers en een paar jongens. E politie heeft de aanstichter, een 15-jarige jongen aangehouden. Een 14-jarige vriend van hem die niet voldeed aan de vordering om te vertrekken werd eveneens aangehouden. Enkele exploitanten van de kermis spraken hun waardering uit over het snelle en kordate optreden van de politie.

Politie Oisterwijk houdt verkeerscontroles

OISTERWIJK: De politie van het team Oisterwijk heeft gisteren op verschillende plaatsen in het werkgebied verkeerscontroles gehouden, daarbij zijn 17 bekeuringen uitgedeeld. De actie begon gistermorgen om 09.30 uur op de Spoorlaan waar vier automobilisten een bekeuring kregen omdat ze de autogordels niet droegen. De controle verplaatste zich daarna naar de Sprendlingenstraat, waar ook vier bestuurders een bon kregen omdat ze de autogordel niet om hadden. Verder bleek één auto niet verzekerd te zijn.

Tevens kreeg een automobilist een bekeuring vanwege een lekke uitlaat. Tussen 13.30 en 16.00 uur stonden de agenten aan de Heukelomseweg. Daar zijn twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordels uitgereikt, één bestuurder kreeg een bon omdat de APK-keuring vervallen was. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij een gladde achterband had. E werden drie snelheidsovertreders betrapt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Politie team Binnenstad 18 deelt bekeuringen uit

TILBURG: De politie van het team Binnenstad heeft dinsdagmiddag op de Noordhoekring een verkeerscontrole gehouden vooral gericht op het niet dragen van de autogordels. Er hebben 18 automobilisten een bon gekregen omdat ze de gordel niet droegen. Tevens zijn vier mensen bekeurd omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen.

Politie onderzoekt inbraak juwelier

BERKEL-ENSCHOT Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een inbraak bij een juwelier in Berkel-Enschot. Tussen gisteravond 18.00 uur en vanmorgen 02.00 uur hebben onbekenden het rolluik van de zaak geforceerd. Via de voordeur heeft men de toegang tot het pand gekregen waarbij een etalage vernield werd. Uit deze etalage werden diverse sieraden weggenomen. Waaruit de buit exact bestond was vanmorgen nog niet duidelijk. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen met via algemeen nummer: 0900-8844

Drinken en rijden gaat niet samen

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen, rond 04.00 uur, op de Gasthuisring te Tilburg, een 24 jarige automobilist uit Tilburg. Een indicatieve blaastest op straat gaf aan dat de man teveel alcohol gedronken had. Op het politiebureau bleek dat hij 520 Ug/l, zijnde
1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 5 uren mocht hij vertrekken. Tegen de man wordt een proces verbaal opgemaakt.

Baldadig gedrag bestraft

TILBURG Op de Dr. Hub van Doorneweg hebben agenten vanmorgen, tegen 05.00 uur twee mannen (19 en 20 jaar) uit Tilburg en Best aangehouden voor baldadig gedrag. De mannen hadden een verkeersbord bij een verkeersafzetting meegenomen. Bij het zien van de politie belandde het bord in de berm. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desiree Brabers