Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/06/06)

OOSTERHOUT NB, 28 juni 2006

Autos weg na woninginbraak

MADE: In de nacht van dinsdag 27 juni op woensdag 28 juni hebben onbekenden ingebroken in een woning in de Leeuwerikstraat. Het slot van de achterdeur bleek te zijn opengebroken, waarna uit de woning de autosleutels van twee autos werden weggenomen. Ook de bewuste autos, een zwarte Volvo V50 met het kenteken 08-PG-DP en een rode Suzuki Swift met het kentekeken 67-SH-FN, zijn vervolgens gestolen. De politie nam een aangifte op en stelde een sporenonderzoek in. Ook zijn de autos internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man aangehouden na rijden onder invloed

WAALWIJK / WASPIK: Politiemensen controleerden dinsdagavond rond 23.00 uur op parkeerplaats t Vaerland een automobilist. De man, een 51-jarige inwoner van Waspik, rook sterk naar alcohol en sprak bovendien met dubbele tong. Hij verklaarde dat hij op de parkeerplaats zijn roes zou uitslapen en kreeg van de agent een rijverbod opgelegd tot woensdag 28 juni 07.00 uur.
De man hield zich echter niet aan het rijverbod en reed even later toch over de A59 richting Waspik. Op de Scharlo werd hij aan de kant gezet en aangehouden. Op het politiebureau moest hij vervolgens een ademanalyse ondergaan, waaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 750 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en natuurlijk is ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie onderzoekt incident Liefrinckstraat

WAALWIJK: De politie kreeg dinsdag 27 juni omstreeks 22.00 uur de melding dat er in de Liefrinckstraat een gewonde man op straat lag. De politiemensen waren binnen enkele minuten ter plaatse en troffen daar een gewonde man aan die verzorgd werd door ambulancepersoneel. Het slachtoffer bleek zijn onderbeen gebroken te hebben. De man, een 54-jarige inwoner van Waalwijk, bleek onder invloed van alcohol te zijn, gedroeg zich opstandig en wilde niet behandeld worden. Ook wilde hij geen verklaring afleggen tegen de politie. Uiteindelijk is hij toch overgebracht naar een ziekenhuis in Waalwijk, waar hij is opgenomen. De man heeft nog geen aangifte gedaan. De politie onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld en hoe de man zijn been heeft gebroken.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 27 juni verkeerscontroles gehouden op diverse locaties in de gemeente Oosterhout. Daarbij zijn in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven:

- 14 x niet dragen van de autogordel

- 3x rijden in een geslotenverklaring

- 1x rijden zonder kentekenplaten op een aanhangwagen.

LOON OP ZAND: Woensdag 28 juni heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Horst en de Kasteellaan. Daarbij zijn in totaal 5 bekeuringen uitgeschreven: 4 voor te hard rijden en 1 voor rijden over een doorgetrokken streep.

DONGEN: Tijdens verkeerscontroles op de vaartweg en in de St. Josephstraat heeft de politie dinsdag 27 juni 2 bekeuringen uitgeschreven: 1 voor rijden op en bromfiets zonder een helm te dragen en 1 voor niet-handsfree bellen.

RIJEN: Woensdagochtend 28 juni controleerde een wijkagent het verkeer dat de overweg in de Stationsstraat overreed. Daarbij schreef hij 1 bekeuring uit voor een automobilist die de rood knipperende overweglichten negeerde.

Auteur: Leonie van Ooijen