Gemeente Delft Verbouwing surinamestraat Delft tot dagopvang gaat door

Het verzoek dat door een drietal partijen uit de omgeving van de Surinamestraat om een voorlopige voorziening met betrekking tot de bouwactiviteiten in het pand Surinamestraat 1, is door de rechter afgewezen.

In het pand Surinamestraat 1 zal na de verbouwing, in het najaar, de dagopvang voor dak- en thuislozen en/of verslaafden worden gevestigd.

De rechter is wel van mening dat de gemeente in het verlengde van de bezwaarschriften die bij de gemeente op het verlenen van de bouwvergunning konden worden ingediend aandacht zal moeten besteden aan een aantal punten. De gemeente moet o.a. duidelijkheid verschaffen over de toekomstige inrichting van het gebied en de verwachte ontwikkeling van bezoekersaantallen. Verder heeft de rechter aangegeven dat de kritiekpunten uit de quickscan, die de partijen uit de omgeving van de Surinamestraat lieten doen, worden meegenomen in het beheerplan van de nieuwe locatie. Tot slot moet de gemeente samen het bedrijf dat direct naast het pand voor de dagopvang ligt 'een voor beide kanten constructief en zo mogelijk creatief overleg' voeren. Op die manier moeten de problemen die dat bedrijf heef aangedragen, worden opgelost.

De verbouwing van het pand aan de Surinamestraat zal enkele maanden in beslag nemen. In het pand zullen naast een verblijfsruimte ook een toegangsluis, activiteiten-en kantoorruimten, spreekkamers, een keuken, een computerruimte, een douche- en wasruimte en een afgesloten buitenruimte worden gerealiseerd. De verhuizing van de dagopvang van de Oostsingel naar de Surinamestraat zal in het najaar 2006 plaatsvinden.