Gemeente Rotterdam


---

27 juni 2006

Rotterdamse jongeren geven hun mening over de stad

De afgelopen weken hebben in totaal 430 jongeren aangegeven wat hun mening is over de stad en wat er in Rotterdam verbeterd moet worden. Op woensdag 28 juni zullen jongeren in werkgroepen de resultaten bespreken en beoordelen. Dit gebeurt rond vijf thema's: Wonen en Leven, Veiligheid, Onderwijs en Werk, Vrije tijd en Participatie.

Wethouder Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) zal deelnemen aan de werkgroepen. Op basis van de uitkomsten van de werkgroepen zullen de komende weken nog eens 500 jongeren ondervraagd worden. De meningen en voorstellen worden in samenwerking met de Rotterdamse Jongeren Raad gebundeld tot een Agenda van de Jeugd. De pers is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst vanaf 15.30 uur bij te wonen in Off Corso aan de Kruiskade 22.

Het opstellen van de Agenda van de Jeugd is een actie uit het 100 dagenplan van het College. Met dit actieprogramma wil het College snel en samen met Rotterdammers aan de slag. De resultaten worden gepresenteerd op de manifestatie "Rotterdammers doen mee" op 9 september.

noot voor de redactie/