Getronics PinkRoccade

Nieuwegein, 27 juni 2006 Persbericht

Samenwerking Getronics PinkRoccade en UBmatrix in XBRL-toepassingen

Het moederbedrijf van Getronics PinkRoccade, Getronics NV, en UBmatrix Inc. hebben recentelijk een intentieverklaring getekend om gezamenlijk de markt van XBRL-toepassingen te benaderen in Nederland, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. XBRL is een internationale XML-standaard, specifiek gericht op het uitwisselen van financiële bedrijfsinformatie.

De Nederlandse overheid wil de invoering van XBRL stimuleren en versnellen. Deze aanpak maakt deel uit van het beleid om de administratieve lasten van het bedrijfsleven met 25% terug te brengen. Hiervoor is onder andere Het Nederlands Taxonomie Project opgestart. Dit gezamenlijke project van de ministeries van Justitie en Financiën gaat het ondernemers makkelijker maken om hun financiële gegevens elektronisch aan te leveren bij de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat gebeurt met behulp van de open standaard XBRL.

In Nederland is Getronics PinkRoccade, als marktleider, betrokken bij de implementatie van XBRL in de financiële systemen van haar klanten. Getronics PinkRoccade zorgt voor het tijdig geschikt maken van de financiële softwarepakketten, voor het inlezen van de Nederlandse XBRL-taxonomie en voor het beschikbaar stellen van nieuwe releases van deze pakketten. Getronics PinkRoccade heeft voor een samenwerking met UBmatrix gekozen vanwege de kennis die UBmatrix heeft van XBRL en het feit dat UBmatrix de daarbij behorende software heeft ontwikkeld die Getronics PinkRoccade kan inzetten bij haar klanten.

Om het gebruik van XBRL te bevorderen werken overheid en bedrijfsleven samen. Minister Donner van Justitie, Minister Zalm van Financiën, Minister Pechthold van Bestuurlijke Vernieuwing & Koninkrijksrelaties en Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken hebben op 9 juni 2006 samen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, waaronder Getronics PinkRoccade, hierover een convenant getekend.

Getronics PinkRoccade is door de Rijksoverheid uitgenodigd om aan dit convenant deel te nemen. Dit vanwege haar sterke positie in diverse markten, waaronder Financiële dienstverlening, Lokale en Centrale Overheid en Onderwijs.

Met de ondertekening van dit convenant bevestigt Getronics PinkRoccade haar positie als applicatiedienstverlener en geeft daarbij mede een impuls aan lagere administratieve lasten tussen overheid en bedrijfsleven.