Ciske de rat foundation

persbericht

Ciske de Rat terug op TV!

Landelijke kick-off commercialcampagne Ciske de Rat Foundation. EINDHOVEN - Donderdag 29 juni as. vindt om 16:45 uur de landelijke kick-off plaats van de commercialcampagne van Ciske de Rat Foundation. Met de lancering van vijf televisiecommercials vraagt Ciske de Rat Foundation (CRF) landelijke aandacht voor een grote groep vergeten kinderen in Nederland. Ciske, een Nederlands fonds met het CBF-keurmerk voor goede doelen, wil de samenleving bewust maken van de problemen waar kinderen dagelijks mee kampen. Televisie is daar een uitstekend medium voor.

Samenwerking
CRF werkt samen met bedrijven/partners die hun expertise, kennis en middelen kosteloos inzetten. Veldkamp Produkties is er één van. Dit audiovisueel productiebedrijf uit Son bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het bedrijf een landelijke commercialcampagne voor Ciske de Rat gemaakt. De in totaal vijf commercials worden aanstaande donderdag, tijdens de officiële landelijke kick-off in het mediacafé van Omroep Brabant, aan de Foundation gedoneerd. Jeroen Veldkamp (directeur en oprichter) onderstreept hiermee het belang van deze samenwerking. Hij vindt dat iedereen een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het welzijn van de maatschappij.

Vergeten kinderen
Ciske de Rat Foundation komt op voor tienduizenden kinderen in Nederland die om verschillende redenen buiten de boot vallen in onze samenleving. Bijvoorbeeld omdat ze door omstandigheden (mishandeling, verwaarlozing) niet meer thuis kunnen wonen, opgroeien in armoede of in sociaal isolement verkeren door bijvoorbeeld een gedragsstoornis. De Foundation geeft bekendheid aan deze problematiek en ondersteunt initiatieven waar deze kinderen weer even kind kunnen zijn, zoals vakanties en weekenden.

Door het gedrag heen kijken
De commercialcampagne zet middels beeld, geluid en tekst eerst de kijker op het verkeerde been. Bijvoorbeeld 'Wesley, hangt tot 23.00 op straat'. Daarna volgt pas de reden waarom hij tot zo laat op straat hangt: 'omdat er thuis toch niemand op hem wacht.' Ciske vraag hiermee de samenleving een kind niet direct te beoordelen louter op het gedrag, maar ook eens te proberen om door het gedrag heen te kijken.

De commercialcampagne wordt vanaf donderdag 29 juni as. landelijk uitgezonden via de gezamenlijke regionale omroepen in Nederland.


---

Noot aan de redactie:
U bent van harte welkom op de landelijke kick-off van de commercialcampagne van Ciske de Rat Foundation op donderdag 29 juni, 16:45u in het Mediacafé van Omroep Brabant, Science Park Eindhoven 5550, 5692 EL Son. Voor meer informatie, video- en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Ciske de Rat Foundation
Eefje Colsen (06 - 1096 2223)
Postbus 52, 5500 AB Veldhoven
Tel: 0900 - 235 2475 (15 cpm)
eefje@crf.nl
www.crf.nl

Veldkamp Produkties
Science Park Eindhoven
Marianne de Proost
5530, 5692 EL Son
Tel. 040 - 3682760
marianne@veldkampprodukties.com
www.veldkampprodukties.com

Wij verzoeken u vriendelijk bij publicatie even contact met ons op te nemen. Bij voorbaat dank!