AutoRai

De nieuwe Alfa Spider: Italiaanse stijl met respect voor het verleden

(6/29/2006)
De Spider of cabriolet maakt een belangrijk onderdeel uit van de traditie van Alfa Romeo. Het begon met de Giulietta Spider in de jaren vijftig en de Duetto in de jaren zestig. In de jaren zeventig en tachtig vierde de Spider hoogtij, waarna dit model halverwege de jaren negentig werd opgevolgd door de GTV Spider.
De nieuwe Alfa Spider belichaamt dezelfde vrije expressie als zijn voorgangers. Autoâs die altijd veel emoties oproepen, veel rijplezierig bieden en sublieme styling combineren met krachtige, elastische motoren. De nieuwe Alfa Spider vormt daarop geen uitzondering. Het model heeft het karakter van een echte sportwagen, gecombineerd met de technologische superioriteit van de nieuwe generatie Alfa Romeoâs.

Het model is ontwikkeld door Pininfarina, in nauwe samenwerking met het Alfa Romeo Centro Stile. De onmiskenbare Italiaanse elegantie omvat een unieke en niet te evenaren stijl die de geneugten van een sportieve auto biedt, zonder daarbij afbreuk te doen aan de rijke traditie van het merk. De voorzijde sluit geheel aan bij de nieuwste generatie Alfa Romeoâs, terwijl de carrosserie een nieuwe stilistische interpretatie is van alle Alfa Romeo-cabriolets die door de jaren heen geschiedenis hebben geschreven. Neem bijvoorbeeld de doordringende lijnen die het oog meevoeren over de gehele lengte van de aantrekkelijke contouren. De concave vormgeving van de zijkant straalt meer dynamiek uit. Krachtige wielkasten benadrukken op elegante wijze het sportieve karakter. De achterzijde lijkt lichter door de âvinnenâ en de ronde belijning van kofferbak en bumpers.

Het interieur van de Alfa Spider is gastvrij en geraffineerd, dankzij het gebruik van luxueuze materialen en hoogwaardige voorzieningen zoals bi-zone airconditioning, radiobediening op het stuur, VDC, Cruise Control, navigatie met vogelvluchtweergave (driedimensionaal van bovenaf) en het Blue&Me-systeem (afhankelijk van het uitrustingsniveau).

De auto is leverbaar in twee uitvoeringen. Ook is er keuze uit twee JTS-benzinemotoren (een 2.2 met 185 pk en een 3.2 V6 Q4 met 260 pk) die zijn gekoppeld aan een sportieve, handgeschakelde zesversnellingsbak. Het nieuwe model garandeert het temperament en de uitstekende dynamische prestaties van een echte Alfa door de wielophanging met dubbele dwarsdraagarmen met vierpuntsgeleiding en stabilisatorstang aan de voorzijde en een multilinkas aan de achterzijde. De Alfa Spider combineert subliem comfort en een sportieve afstemming met het doorontwikkelde Alfa Q4 vierwielaandrijvingsysteem (op de uitvoering met 3.2 V6 Q4 motor). Op veiligheidsgebied is de Alfa Spider voorzien van de meest vooruitstrevende elektronische voorzieningen om het dynamische gedrag van de auto onder controle te houden, van tractie tot remmen.

Met al deze kenmerken veroverde het nieuwe model bij zijn eerste verschijning tijdens de Salon van Genève de titel âCabrio van het Jaar 2006â. Deze belangrijke prijs werd toegekend door een vakjury van 23 autojournalisten uit twaalf landen. Met zijn veiligheid, kracht en aantrekkelijke styling is de Alfa Spider toonaangevend in het cabrioletsegment, waarin Alfa altijd al een prominente rol heeft gespeeld. De nieuwe auto is van meet af aan ontworpen als kwaliteitsproduct, zonder compromissen. Dit uitgangspunt werd nagestreefd in alle fasen van het ontwikkelingsproces, van de eerste schetsen tot de talrijke tests die de auto heeft ondergaan voordat hij in productie is gegaan. De kwaliteit van de Alfa Spider blijkt ook nadrukkelijk uit de toepassing van hoogwaardige materialen, het karakter van de Alfa Romeo-motoren â afgestemd op het leveren van topprestaties, een fraai motorgeluid en veel comfort â en wordt gecompleteerd door de geavanceerde wielophanging.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster