AutoRai

Alle Daihatsuâs Cuore nu met A-label en Euro 1.000,- milieukorting

(6/29/2006)
Vanaf 1 juli hebben alle handgeschakelde versies van de Daihatsu Cuore een A-milieulabel. Voorheen waren alleen de Cuore Kyoto en Osaka met een A-label verkrijgbaar.
Daihatsu Motor Company is er echter in geslaagd de CO -uitstoot van de Cuore Tokyo en Nagano terug te brengen naar 112 gram per kilometer, waardoor ook deze versies van Daihatsuâs zuinigste model nu een A-label krijgen. Alle Daihatsuâs Cuore zijn nu zeer aantrekkelijk geprijsd vanaf Euro 6.999,-.

Milieuvoordeel
De uitbreiding van het aantal versies met een A-label zorgt voor een uitbreiding van het milieuvoordeel op de Daihatsu-modellen. Ook de Cuore Tokyo en Nagano komen nu in aanmerking voor de Euro 1.000,- milieusubsidie die de overheid vanaf 1 juli aan alle autoâs met een A-label toekent.

Zuinigheidstest
Kort geleden is aangetoond dat de Daihatsu Cuore in de praktijk een verbruik kan realiseren dat ver onder de door de fabriek opgegeven gemiddelde waarden ligt. Tijdens de Nationale Zuinigheidstest, een initiatief van Wegener, werd met de Cuore Kyoto een gemiddeld verbruik van 1 liter op 26,04 kilometer gehaald. Gerelateerd aan het lage verbruikscijfer werd een CO -uitstoot gemeten van slechts 91 gram per kilometer. De Cuore werd bestuurd door een instructeur van Prodrive Training. De resultaten bevestigen dat de Cuore ook in de praktijk een extreem zuinige en minder milieubelastende auto is.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster