Gemeente Tiel


Tijdelijke verkeersmaatregelen Grotebrugse Grintweg

Burgemeester en wethouders hebben besloten euro 25.000,- extra uit te trekken voor tijdelijke verkeersmaatregelen op de Grotebrugse Grintweg. De gemeente komt hiermee de bewoners tegemoet die in afwachting van de definitieve reconstructie van de weg de verkeersveiligheid op dit moment onacceptabel vinden.

Om welke tijdelijke verkeersmaatregelen gaat het:
* een zebra bij de Lugtenburgstraat

* twee zebras bij de beide middengeleiders bij de wethouder Schootslaan

* een wegversmalling tussen de Bulkweg en de wethouder Schootslaan
* een wegversmalling tussen de Lugtenburgstraat en de Meeslaan

Automobilisten opgelet en matig uw snelheid
Voor het verkeer en automobilisten ontstaat er een nieuwe verkeerssituatie. Dit zal in het begin even wennen zijn. Als de snelheid aan de nieuwe situatie aangepast wordt kunnen kinderen en bewoners veilig oversteken. Extra wegverlichting en markering zorgen ervoor dat de zebras en de wegversmallingen ook in het donker goed te zien zijn.

Volgende week aanleg
Maandag 3 juli starten de werkzaamheden. De verwachting is dat de aanleg ongeveer 1 week duurt. Het verkeer zal hier zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. Omleidingroutes zijn niet nodig. Voor de tijdelijke werkzaamheden is alleen een verkeersbesluit nodig.

De definitieve herinrichting
De gemeente praat met een bewonersvertegenwoordiging verder over een nieuw ontwerp. Het laatste gesprek vond plaats op 20 juni jl. Afgesproken is toen met de bewoners en het ontwerpbureau Royal Haskoning dat er op 25 juli een voorlopig ontwerp op tafel ligt waarop men kan reageren.

Meer informatie over de Grotebrugse Grintweg vind u onder de knop bij inwoners. Hier plaatsen wij binnen enkele dagen ook de kaart met de tijdelijke verkeersmaatregelen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 28 juni 2006