Gemeente Leeuwarden


Grunnegers roaken in VUUR & VLAM!

Bron: gemeente Leeuwarden (29-06-2006) Grunnegers roaken in VUUR & VLAM van Laiwoarden! Met deze advertentietekst in het Dagblad van het Noorden van 29 juni probeert Expeditie Leeuwarden, in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, de Groninger bevolking te verleiden tot een bezoek aan de Friese hoofdstad.
Aanleiding vormen de spectaculaire slotfestiviteiten van Friesland Vaart. Deze worden op 30 juni en 1 juli in Leeuwarden gehouden. De advertentie is verder bedoeld als een ludieke `inhaker' op de Friestalige advertenties waarmee Marketing Groningen de Friezen probeert te lokken.

Wie van water, gezelligheid en van theatraal spektakel houdt kan in ieder geval gerust naar Leeuwarden komen dit weekend. Op diverse locaties in de stad worden elf-stedendiners gehouden, er zijn muziek- en dansfestiviteiten en tal van bijzondere oude gebouwen, musea en galerieën houden open huis. Ook de finish van de Nuon Solar Chalange (zonnebotenrace) is dit weekend in Leeuwarden.

Op zaterdagavond wordt de vaarweek Friedsland Vaart met een groot spektakel afgesloten. De binnenstad van Leeuwarden wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving met indrukwekkende vuurcomposities. Dit is een uniek in Nederland, want nog nooit eerder heeft de Franse groep Carabosse een optreden in ons land verzorgd.

De Leeuwarders zijn met het vertalen van de advertentietekst overigens geholpen door `het Huis van de Groninger Cultuur'.