Gemeente Amerongen


Vrijwilligers van het Zonnehuis vallen in de prijzen

Donderdag 29 juni heeft wethouder Elisabeth van Oostrum de Vrijwilligersprijs 2005 Doorn aan het Zonnehuis uitgereikt. Het Zonnehuis beschikt over een grote schare aan vrijwilligers (300) die zich al jarenlang op allerlei gebied inzetten voor de bewoners van het Zonnehuis.

De vrijwilligersactiviteiten bestaan onder andere uit: optreden als gastvrouw/gastheer, de redactie voeren en het verzorgen van het huisblad, chauffeur- en ondersteunende taken, behandelen en begeleiden van langdurige zieke ouderen etc.

Daarnaast is het Zonnehuis met ingang van het jaar 2000 gestart met palliatieve terminale zorg. De doelstelling daavan is het verbeteren of zoveel mogelijk behouden van de kwaliteit van het leven van terminale patiënten en hun omgeving en het verminderen en het voorkomen van problemen en klachten die kunnen optreden in de laatste levensfase. Hiervoor zijn diverse vrijwilligers geworven die na zowel in- als externe trainingen de stervende mensen en zijn/haar familie ondersteunen.

Op de foto v.l.n.r.: Elisabeth van Oostrum (wethouder), Christine van Lavieren (coördinatrice vrijwilligerswerk), Jan Roelofs (lid raad van bestuur), Aalt Petersen (voorzitter vrijwilligersraad), Job van Hal (adviseur vrije tijd gemeente Utrechtse Heuvelrug)