Politie Zuid-Holland-Zuid

29/6 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 29-06-2006 o persberichten district II

GESTOLEN ZONNEBRIL WEER TERUG
GORINCHEM Alerte agenten hebben in de binnenstad van Gorinchem een 28-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmorgen 28 juni. Surveillerende agenten zagen de man in een winkel in de Gasthuisstraat een zonnebril passen. De bril stond hem na een blik in de spiegel blijkbaar zo goed, dat hij zonder af te rekenen naar buiten liep. De politie ging de man achterna maar verloor hem uit het oog door de drukte in de stad. Even later troffen agenten de verdachte in de Hoveniersstraat. Hij werd direct aangehouden. De 28-jarige vertelde dat de zonnebril thuis lag. De bril werd daar gevonden en teruggebracht naar de winkel. De man bekende dat hij de bril had gestolen en betuigde spijt. De verdachte, een bekende veelpleger, is in verzekering gesteld.

17-JARIGE PAKT AUTO VAN MAMS
ALBLASSERDAM Een 17-jarige jongen uit Alblasserdam is woensdagmiddag 28 juni zonder medeweten van zijn ouders in de auto gestapt en een stukje gaan rijden. Op de Van Eesterensingel werd hij gecontroleerd door agenten. De jongen gaf een valse geboortedatum op bij zijn naam zodat het leek alsof hij 18 jaar was. Hij had ook geen id-bewijs bij zich. De jongen werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij én valse gegevens had opgegeven én dus ook niet in het bezit is van een rijbewijs. Zijn ouders werden ingelicht en kwamen op het bureau zijn paspoort brengen zodat zijn identiteit kon worden vastgesteld. Ze zijn niet blij met de actie van hun zoon. De jongen werd heengezonden met een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van valse gegevens.

CONIFEREN IN BRAND
LEERDAM Aan de Skonvik en de J.A. Burgersstraat hebben woensdagavond 28 juni tussen 23.00 en 23.30 uur coniferen in brand gestaan. In de tuin van een woning aan de Skonvik werden twee coniferen in brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de boompjes. Kort daarop stond in de J.A. Burgerstraat een hoge conifeer voor een woning in brand. De bewoner bluste de brand zelf met een tuinslang. Bij beide incidenten kwam de politie ter plaatse. Het vermoeden is dat de coniferen in brand zijn gestoken. Getuigen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) . De politie in Leerdam houdt een oogje in het zeil. Met de gedupeerden wordt bekeken wat de schade is en of er een aangifte volgt.