Gemeente Elburg

nieuwsbrief GFT

Familie Plette winnaar afvalspeurder nieuwsbrief GFT

Dhr. Plette

Donderdagochtend 29 juni is de prijs voor de goede oplossing van de sudoku-afvalspeurder uitgereikt aan de familie Plette in Doornspijk.

De campagne `Afvalscheiden, goed bezit' is een initiatief van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk Nunspeet, Putten en Oldebroek, onderleiding van de Regio Noord Veluwe. Deze gemeenten willen hun inwoners laten zien hoe belangrijk het is om afval te scheiden en te beperken. In het kader hiervan is er in april 2006 een vierde nieuwsbrief uitgegeven met als thema gft (groente-, fruit- en tuin afval).

350 mensen hebben de sudoku-afvalspeurder in de nieuwsbrief gemaakt en de oplossing ingestuurd. De goede oplossing was snoeihout. In de gemeente Elburg werd onder de goede inzendingen de familie Plette getrokken. Wethouder Wessel overhandigde vanochtend de prijs, een heerlijke Bas de Bij taart.

Meer informatie

Via allerlei kanalen wordt informatie aangeboden over kca (klein chemisch afval), papier, glas en gft. U kunt deze informatie herkenen aan het logo van Bas de Bij en de tekst; `Afvalscheiden, goed bezig'. Bas (de Bij) staat voor Beter Afval Scheiden. Bas wil samen met u de uitdaging aan om afval nog beter te scheiden en zelfs te beperken. Kijk ook eens op www.afvalscheiden.info.