Gemeente Gilze en Rijen


* Gemeente gaat bijstandsfraude opsporen door koppeling bestanden
* Digitaal ondernemersloket op de site van Gilze en Rijen
28 juni 2006

Gemeente gaat bijstandsfraude opsporen door koppeling bestanden

De gemeente Gilze en Rijen gaat deelnemen aan projecten waarmee fraude met bijstandsuitkeringen opgespoord kunnen worden. De opsporing krijgt vorm door verschillende bestanden te koppelen, waardoor gegevens van bijstandsgerechtigden vergeleken kunnen worden met gegevens van bijvoorbeeld de belastingdienst, de Kamer van Koophandel en het UWV.

Om de fraude met bijstandsuitkeringen beter te kunnen bestrijden is een regionaal team opgericht, het zogenaamde Regionaal Platform Interventieteam. De coördinatie hiervan is in handen van de gemeente Tilburg, afdeling Regionaal Coördinatiepunt Fraudebestrijding. Top

28 juni 2006

Digitaal ondernemersloket op de site van Gilze en Rijen

Sinds enkele weken kunnen ondernemers in de gemeente Gilze en Rijen voor al hun vragen op het gebied van landelijke en gemeentelijke regelgeving, terecht op de WetWijzer op de site van de gemeente. Deze digitale vraagbaak voor ondernemers is ontwikkeld door de Kamer van Koophandel in samenwerking met landelijke en regionale overheidsinstanties, waaronder de gemeente Gilze en Rijen.

Ondernemers ervaren wet- en regelgeving als een belangrijk knelpunt bij het ondernemen. In de WetWijzer vinden ze het antwoord op al hun vragen. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Naast alle beschikbare algemene informatie biedt de site ook de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen. Dankzij de WetWijzer hoeven ondernemers minder vaak te bellen met overheidsinstanties of in de rij te staan voor een overheidsloket om informatie te krijgen. En minder wachttijd betekent meer tijd voor ondernemen.
Top