Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Politie pakt vijf mannen na overval en diefstallen        |
De recherche op de Noordwest-Veluwe heeft in samenwerking met de politieteams van Ermelo en Harderwijk vijf mannen ingesloten op verdenking van betrokkenheid bij meerdere ernstige misdrijven, waaronder een gewelddadige overval op een 65 jarige man op het PC Hooftplein in Harderwijk op 17 maart j.l..Het slachtoffer werd na bedreigingen, schoppen en slaan van zijn geld beroofd. De aangehouden mannen worden verder verdacht van drie voltooide woninginbraken, waarvan één in Putten en twee in Harderwijk, een inbraak in een bouwkeet in Harderwijk en de diefstal van drie stel kentekenplaten van auto's in Zwolle, Hattem en Putten. Bij de aanhoudingen trof de politie in een auto van één van de verdachten een vuurwapen (een geladen gaspistool) aan. De misdrijven werden in de afgelopen maanden in wisselende samenstelling gepleegd. De verdachten zijn in de leeftijd van 15 tot 39 jaar en afkomstig uit Harderwijk, Ermelo en Nijkerk.

Doorzoekingen Bij de doorzoekingen in de woningen van de verdachten trof de politie enkele goederen die bij de inbraken werden weggenomen, waaronder een antiek vuurwapen, kandelaars, een mobiele telefoon en kentekenplaten.

Levering vuurwapen Naast de vijf hoofdverdachten heeft de politie nog twee andere mannen aangehouden. Een 27 jarige Ermeloër werd ingesloten op verdenking van het leveren van het aangetroffen vuurwapen en een 23 jarige Harderwijker werd ingerekend als heler van een in een woning weggenomen laptop. Deze beide mannen zijn na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De vijf hoofdverdachten zitten in afwachting van de rechtszaak in voorlopige hechtenis.

Tijdens het politieonderzoek is verder gebleken dat de verdachten bezig waren een overval op een cosmeticazaak in Apeldoorn voor te bereiden. Door de aanhoudingen van de mannen werd dit voorkomen.

Ook heeft de recherche nader onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van deze verdachten met enkele eerdere overvallen in Ermelo en Harderwijk. Hun betrokkenheid is daarbij niet vastgesteld kunnen worden.
---


---


---

---- --