Gemeente Tilburg

Datum
28 juni 2006

Ondertekening Samenwerkingsconvenant Veiligheidshuis Tilburg

Vandaag vond de ondertekening plaats van het Samenwerkingsconvenant Veiligheidshuis Tilburg (VHT), in het bijzijn van tal van instellingen die actief zijn op het gebied van veiligheid. Na een evaluatie van het Veiligheidshuis in 2005 hebben de deelnemende partners uitgesproken door te willen gaan met deze vorm van samenwerken. Aan de ondertekening namen de volgende organisaties deel: Raad van de Kinderbescherming, Instituut Maatschappelijk Werk, Reclassering Nederland, Bureau Jeugdzorg, Openbaar Ministerie, Novadic-Kentron, Politiedistrict Tilburg, Bureau Slachtofferhulp, Halt Brabant Centraal en gemeente Tilburg.

Met de ondertekening van het convenant geven de samenwerkingspartners aan een doorstart te willen maken, in ieder geval tot 1 juli 2009. De gemeente Tilburg en het Ministerie van Justitie zullen in de periode van deze 3 jaar gezamenlijk de kosten voor hun rekening nemen. Hiermee is een bedrag van ruim 400.000 euro gemoeid. De doorontwikkeling zal zich o.a. richten op de volgende projecten: versterking van de samenwerking met netwerken zoals bijvoorbeeld buurtregie, het nadetentiehuis, de ordeschool Crossroads en de aanpak van huiselijk geweld. Het veiligheidshuis heeft inmiddels resultaten geboekt op het gebied van terugloop van recidive, schadebemiddeling, doorlooptijden en analyse en onderzoek.

Het VHT is opgericht in 2002 en maakt door samenhang in de ketenaanpak en vanuit de locale situatie, een persoonsgerichte benadering mogelijk voor daders en slachtoffers. Ook richt het VHT zich op overlastgevende jeugd en minderjarige en volwassen veelplegers. Dit moet leiden tot een lager recidivecijfer van risicojongeren en veelplegers, tot een efficiënter straf(recht)proces, korte lijnen en minder bureaucratie. Het verzorgingsgebied van VHT bestaat uit de gemeenten Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Informatie voor de pers:

Thomas Heesters, bestuurswoordvoering, telefoon: 013 - 542 99 52. Monique van der Blom, communicatieadviseur veiligheid, telefoon: 013- 542 98 70.

---- --