Gemeente Delfzijl

29 juni 2006

Herziening Structuurvisie Delfzijl Noord 2006

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om de herziening Structuurvisie Noord 2006 en de daarbij behorende nota 'inspraak en overleg' vast te stellen.

De gewijzigde structuurvisie is opgesteld door de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl. Om deze gewijzigde visie te kunnen gebruiken als ruimtelijke onderbouwing voor de diverse (bouw)plannen dient het college de instemming van Gedeputeerde Staten van Groningen aan te vragen. Echter, deze stelt als voorwaarde dat de gemeenteraad eerst in moet stemmen met het plan. Als de raad en Gedeputeerde Staten instemmen, kan de Structuurvisie Delfzijl Noord 2006 dienen als onderbouwing en kunnen de (bouw)plannen ter inzage worden gelegd. Conform de bijgevoegde planning kan in november gestart worden met de bouwwerkzaamheden van bijvoorbeeld het voorzieningencentrum 'de Wending'.

De gewijzigde Structuurvisie heeft ter inzage gelegen en is aan de belanghebbende partijen toegezonden.

De gemeenteraad van Delfzijl heeft de huidige Structuurvisie Delfzijl Noord 2003 vastgesteld op 26 juni 2003. Inmiddels is de visie verder (stedenbouwkundig) uitgewerkt. Deze uitwerking heeft geleid tot een aantal beperkte wijzigingen. Daarnaast verloopt de termijn van instemming van de provincie Groningen in december 2006.

Informatie over dit bericht verstrekt Mirjam Visser, tel. (0596) 639383 / (06)54784859 .


---- --