Gemeente Noordenveld


English
Deutsch

Feestelijke opening gezamenlijk speelterrein in De Bomenbuurt, Roden

Gepubliceerd op: 27 juni 2006

Op vrijdag 30 juni wordt op het veld bij de kruising Jasmijnlaan/ Lijsterbesstraat het gezamenlijke speelveld met Jeu de Boulesbaan en kinderspeeltoestellen geopend. Wethouder Oeds Keizer en manager Woonzaken van Woonborg, mevrouw Hieke van der Kloet, zullen op vrijdag 30 juni om 19.00 uur de openingshandeling verrichten.

Omwonenden van het, eerst lege, grasveld hebben voor het gezamenlijk speelterrein bij de gemeente Noordenveld en Woonborg een aanvraag ingediend. Met de plaatsing van het laatste detail, het bankje bij de Jeu de Boulesbaan, is het veld af en kunnen omwonenden van alle leeftijden van het veld gebruik maken!

Wijkambtenaar sociaal wijkbeheer van de gemeente Noordenveld, mevrouw Krista Stol, heeft de wijkbewoners begeleid bij de aanvragen. De gemeente Noordenveld heeft de kinderspeeltoestellen geplaatst en de omwonenden hebben gezamenlijk de Jeu de Boulesbaan aangelegd. De Jeu de Boulesbaan is bekostigd uit het Leefbaarheidfonds van Woonborg.

"Jaarlijks stelt Woonborg een bedrag van ruim 25.000 beschikbaar voor projecten die met de leefbaarheid in de omgeving te maken heeft. Een vorm van sponsoring en het financieel ondersteunen van goede bewonersinitiatieven. Een goede woonomgeving, een prima leefbaarheid in de buurt waar je woont, daar hebben we allemaal baat bij. Dit initiatief van bewoners om gezamenlijk een Jeu de Boulesbaan aan te leggen past daar prima in", aldus Hieke van der Kloet namens Woonborg.

Wethouder sociaal wijkbeheer, Oeds Keizer: "Ik steun graag dit soort bewonersinitiatieven. Ik ben blij dat we door de goede samenwerking met Woonborg dit project hebben kunnen realiseren voor de omwonenden. Tevens wil de gemeente met het project sociaal wijkbeheer ervoor zorgen dat wijkbewoners een duidelijk aanspreekpunt hebben bij de gemeente die de vragen en de wensen bij de juiste personen en instanties neer kan leggen. Dat is natuurlijk een goede aanvulling op de dienstverlening terwijl de burger beter bij het werk van de gemeente betrokken kan worden. Op deze manier wil de gemeente haar verantwoordelijkheid voor de leefomgeving waarmaken en zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van alle inwoners".

Na de officiële openingshandeling organiseren de bewoners nog een barbecue voor alle omwonenden, mede dankzij Woonborg en de gemeente Noordenveld. In de middag zijn er spelletjes en pannenkoeken voor kinderen uit de buurt.

Roden, 27 juni 2006