Dienstenbond CNV

Persbericht - CNV Dienstenbond verzet zich tegen aangekondigde ontslagen distributiecentra Laurus
30-06-2006

CNV Dienstenbond is het oneens met de aangekondigde ontslagen bij de distributiecentra van Laurus in Beilen en Renswoude. Het gaat daarbij om in totaal 130 mensen. Ontslagen kunnen voor CNV Dienstenbond op basis van artikel 7:663 BW niet aan de orde zijn, omdat al het personeel in de disticutiecentra bij de overname is overgenomen door Sperwer. Het is dan ook nu aan Sperwer om in de toekomst te bepalen wat er met het personeel gebeurt.

Dienstjaren
Dit is van het grootste belang voor de medewerkers in kwestie. Als Sperwer al zou besluiten personeel van de distributiecentra te ontslaan, dan tellen opgebouwde dienstjaren en andere rechtspositionele zaken mee ten opzichten van de huidige medewerkers van Sperwer.

Doorstart Super de Boer
Daarnaast wil CNV Dienstenbond dat Laurus onverkort vasthoudt aan het afgesproken sociaal plan. De Raad van Commissarissen en de banken moeten nog hun oordeel geven over de doorstart van Super de Boer. Als dat onverhoopt leidt tot wijzigingen in de bestaande plannen (voor deze doorstart) dan voelt CNV Dienstenbond zich ook niet langer gehouden aan gemaakte afspraken en zijn acties niet uit te sluiten.