Gemeente Harenkarspel


30-06-2006
Veteranendag in Harenkarspel

Donderdag 29 juni werd landelijk de Veteranendag gevierd. Ook in Harenkarspel kwamen genodigde veteranen naar de ontmoeting in het gemeentehuis in Tuitjenhorn. Het werd een rustige en toch feestelijke bijeenkomst, de eerste in wat een jaarlijkse traditie gaat worden.

Op de verjaardag van wijlen Prins Berhard, 29 juni, heeft ook ons land een Veteranendag gekregen. In landen als België en Engeland wordt al veel langer een Veteranendag gevierd. Veteranen zijn ooit in dienst van defensie ingezet, in opdracht van de regering, om ons land te verdedigen of voor veiligheidsoperaties. Zij hebben onder oorlogs- of vergelijkbare omstandigheden moeten leven. De jaarlijkse Veteranendag is een gebaar van begrip en dank aan hen.
In Den Haag vonden gisteren de landelijke festiviteiten plaats. Harenkarspel organiseerde een bijeenkomst in het gemeentehuis, om gelegenheid te geven voor ontmoeting en gesprek met elkaar. Burgemeester Brommet heette hen van harte welkom en sprak een kort woord van waardering uit. De veteranen van Harenkarspel zijn afkomstig van de dorpskernen Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn, Waarland en Sint Maarten.