Siemens

Persbericht

0606.804

Zoetermeer, vrijdag 30 juni 2006

Siemens levert mobiele containerscanner aan de Douane Nederlandse Antillen

Siemens heeft van de Douane Nederlandse Antillen de opdracht ontvangen voor de levering en het onderhoud van een mobiele container scanner. Met deze scanner kunnen onder andere smokkelwaar, drugs, wapens en radioactieve materialen worden opgespoord.

Siemens Container Scanner

Voordeel van de containerscanner is dat hij ingezet kan worden waar dat nodig is. De gehele installatie is geplaatst op een vrachtwagen en kan in slechts enkele minuten in gebruik worden genomen. Zo kan een complete truck met oplegger of zeecontainer in één keer worden gescand. De mobiele scanner kan ook worden ingezet om vracht op de luchthaven efficiënt te controleren. De Douane Nederlandse Antillen gaat de scanner primair inzetten op Curaçao. Op 27 juni is in aanwezigheid van de minister-president van de Nederlandse Antillen (NA), de minister van Financiën (NA), de minister van Justitie (NA) en de raad van bestuur van Siemens Nederland het contract ondertekend. Eind dit jaar zal het systeem in gebruik worden genomen.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo