Gemeente Roermond

Gemeente Roermond zet in op hogere deelname peuterspeelzalen

Directeur van de Stichting Kinderopvang Roermond, Huub van Helden, overhandigt een taart aan wethouder Kemp.

Gisteren heeft de gemeenteraad overeenstemming bereikt over het peuterspeelzalenwerk in Roermond. IJkpunten zijn een verder professionalisering van de leidsters in de peuterspeelzalen, een lagere ouderbijdrage en aandacht voor de zorgcomponent.

Per 1 augustus 2006 subsidieert de gemeente Roermond, voor een periode van 4 jaar, de eerste leidster van alle 14 peuterspeelzalen van de Stichting Kinderopvang Roermond. Ook worden extra tutoren ingezet voor kinderen die extra zorg behoeven. De omvang van deze tutorinzet is afhankelijk van het aantal peuters dat extra zorg nodig heeft. Maatwerk dus. Wethouder Wim Kemp: De gemeente zet nadrukkelijk niet alleen in op een verder professionalisering in de speelzalen en een lagere ouderbijdrage, maar ook op de zorgcomponent. De peuter die extra aandacht en zorg nodig heeft moet die ook krijgen.

Ook subsidieert de gemeente Roermond een deel in de kosten van de inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Hierdoor is het voor ouders financieel aantrekkelijker hun peuter de peuterspeelzaal te laten bezoeken. In de wijken het Roermondse Veld, Donderberg en Kemp Kitskensberg-Heide blijft de huidige lage ouderbijdrage gehandhaafd. De laagdrempeligheid voor deze peuterspeelzalen blijft hiermee gewaarborgd. Directeur van de Stichting Kinderopvang Roermond, Huub van Helden: Een subsidieafspraak voor 4 jaar betekent zowel voor de gemeente als ook voor onze instelling een doorbraak in het belang van het peuterspeelzaalwerk. We denken dat de afspraken met de gemeente voor een termijn van maar liefst 4 jaar en dan ook nog op het aangegeven ambitieniveau voor de peuterspeelzaalbranche op dit moment in Nederland uniek zijn en navolging verdienen.

Door het inzetten van bovenstaande maatregelen is er in Roermond naast maatwerk sprake van een goede basisvoorziening in de opvang van kinderen van 2 en 3 jaar. Publicatiedatum: 30.06.2006 Bijgewerkt: 30.06.2006