Politie Midden- en West Brabant

Berichten vrijdag 30 juni

BREDA, 30 juni 2006

Huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft donderdagochtend een 26-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde rond 08.30 uur in een woning in de wijk Hoge Vucht. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vriendin en haar kinderen. De man is in verzekering gesteld.

BREDA: Een 32-jarige Bredanaar is donderdagnacht rond 02.30 uur aangehouden in een woning in het stadsdeel Haagse Beemden. Zijn ex-vriendin belde de politie nadat de man haar geslagen zou hebben. De Bredanaar is vrijdagmiddag weer op vrije voeten gesteld.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdag rond 12.50 uur in een winkel aan de Karrestraat een 23-jarige vrouw uit Breda aangehouden. Zij had een shirt in haar tas gestopt en verliet de winkel. Een beveiliger hield haar buiten echter aan en droeg haar over aan de politie. De vrouw is in verzekering gesteld.

BREDA: Een 37-jarige Bredase werd donderdag rond 13.30 uur aangehouden op winkelcentrum Moerwijk. Zij wilde twee broeken stelen in een kledingzaak. Enkele klanten maakten het winkelpersoneel daarop attent. Een beveiliger hield de vrouw aan. Zij betaalde op het bureau een transactie van 220 euro en kon weer vertrekken.

Fietser (39) gaat automobilist te lijf

BREDA: Bij een verkeersruzie op de Baronielaan heeft de politie donderdagavond tegen 19.00 uur een 39-jarige Bredanaar aangehouden. De man reed op de fiets en haalde om enig moment enkele andere fietsers in, zonder achterom te kijken. Een 39-jarige automobilist uit Breda achter hem week uit, maar kon een minimale botsing niet meer voorkomen. De verdachte viel tegen de stapvoets rijdende auto aan, maar ging vervolgens door het lint. Hij pakte uit een nabijgelegen bouwcontainer twee stalen stucprofielen waarmee hij de automobilist te lijf ging. Ook pakte hij een tegelscherf dat hij als wapen wilde gebruiken. Met hulp van omstanders werd de man uiteindelijk wat rustiger waarna de politie arriveerde. De automobilist heeft aangifte gedaan van mishandeling. De fietser werd na verhoor heengezonden.

Automobilisten en fietser onder invloed alcohol en harddrugs

BREDA: De politie heeft donderdagnacht kort na 00.00 uur een 23-jarige Bredanaar aangehouden op de Zandoogjes. Onder invloed van alcohol veroorzaakte hij daar een ongeval waarbij hij tegen twee geparkeerde autos reed. Agenten lieten de man blazen waarbij 770 ug/l als resultaat uit de ademanalyse kwam. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van tien uur. Na verhoor kon hij weer gaan.

BREDA: Een 63-jarige man uit Breda fietste donderdagnacht rond 01.50 uur stomdronken tegen een geparkeerde auto aan het Groene Woud. De eigenares belde de politie en deed aangifte van vernieling van haar auto. De Bredanaar is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

ETTEN-LEUR: Een 25-jarige automobilist uit Etten-Leur werd donderdagnacht rond 05.00 uur

aangehouden op de Concordialaan. Agenten gingen af op een melding dat er een auto midden op de weg stond. Ter plaatse troffen ze de man bewusteloos aan. Direct werd een ambulance gewaarschuwd, maar die bleek later niet nodig. Na enige tijd kwam de man weer bij. In de auto werd een flesje met vermoedelijk GHB en een ploertendoder gevonden. Bij fouillering van de man op het bureau werden ook nog eens ruim 40 XTC-tabletten aangetroffen. De drugs en het wapen is in beslaggenomen. De inwoner van Etten-Leur is in verzekering gesteld.

Fransen met hasj aangehouden op A16

MOERDIJK: Op de A16 bij Moerdijk zijn donderdagnacht kort voor 02.00 uur twee Fransmannen (18 en 34 jaar) aangehouden. Zij vielen op door de hoge snelheid waarmee ze reden. Agenten hebben de auto tot stoppen gedwongen waarna in de auto twee plakken hasj gevonden werden. Het exacte gewicht daarvan is niet bekend. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Bredanaar beledigt agent

BREDA: Een 18-jarige Bredanaar is donderdagnacht tegen 04.45 uur aangehouden op de Vismarktstraat voor de belediging van een agent. Dit nadat de politie de man en een vriend van hem hadden gevraagd de binnenstad te verlaten. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld.

Bredanaar vernielt ruit op Stationsplein

BREDA: Kort voor 05.00 uur donderdagnacht werd een 38-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit bij een kantoortje aan het Stationsplein. Onder invloed van drugs gooide de man een steen door het raam. Hij is na verhoor vrijdagmiddag heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul