Ingezonden persbericht


Postbus 53400 2505 AK Den Haag Tel: 070-397 39 09
www.haagspopcentrum.nl popcentrum@hetnet.nl

---

PERSBERICHT

Vrijdag 7 april 2006

NK Grunten

De oerkreet van de metal! Het grunten is uitgegroeid tot een ware kunde. Op luid volume lage scheurklanken langs de stembanden persen is niet voor iedereen weggelegd. De grunter beschikt over een rauwe dosis emotie en stalen stembanden. Je kunt er lacherig om doen, maar grunten is een serieuze zaak. Grunten is vet !

Daarom organiseert het Haags Pop Centrum in samenwerking met metalmagazine Aardschok op 30 juni 2006 het eerste Nederlands Kampioenschap grunten. De beste grunters uit het land strijden om de titel Nederlands Kampioen Grunten en de Grunt-Award.

De drie beste grunters uit de finale krijgen een heuse grunt-award, de winnaar krijgt een gastoptreden bij Gorefest en een interview in Aardschok. De juryleden worden verworven onder de nestors van de Nederlandse metalscene. Zij zullen de grunters niet alleen beoordelen op hun vocale prestaties en emotionele zeggingskracht, maar ook technisch analyseren met het gebruik van een spectrum-analyser en decibelmeter.

Inschrijven kan door middel van het sturen van een email naar het volgende adres: nkgrunten@gmail.com. De inschrijving voor het NK Grunten start op 1 maart.

NK GRUNTEN
vrijdag 30 juni
Nutshuis
Riviervismarkt 5
Den Haag
gratis toegang

Voor meer info: H P C 070-3457457: Martijn Verlinden (programmeur)


---- --