Openbaar Ministerie

Twee verdachten in gevangenhouding wegens diefstallen

Dordrecht, 30 juni 2006

De raadkamer van de Dordtse rechtbank heeft op 21 juni de gevangenhouding verlengd van twee mannen van 21 en 37 jaar uit Dordrecht.

Politie Zuid-Holland Zuid hield de verdachten op dinsdag 9 mei na een achtervolging aan op de afslag van de N3 richting Provincialeweg Dordrecht. Even daarvoor was het tweetal door een politieman in burger betrapt bij een bedrijfsinbraak in Zwijndrecht. Ze zouden een afgesloten bouwterrein hebben opengebroken, twee bouwketen hebben geforceerd en vervolgens duur gereedschap hebben ontvreemd.

Gaandeweg het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten betrokken waren bij in totaal achttien diefstallen en pogingen tot diefstal in de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht. Het gaat om één diefstal uit de schuur van een school, veertien diefstallen vanaf bouwterreinen en drie pogingen tot diefstal vanaf diverse bouwterreinen.

In totaal is voor 172.000 euro aan goederen gestolen. Tot nu toe zijn alleen een motorfiets en wat kleine goederen teruggevonden, waaronder het ontvreemde gereedschap dat op 9 mei werd gestolen.