Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Wederom podium voor Eurotech Racing in Belcar

Zolder (B), 29 juni 2006. Eurotech Racing (NL-Venlo-Blerick) en de coureurs Marc Goossens (B-Geel) en Danny van Dongen (NL-Zandvoort) zijn voor de derde keer op rij als derde geëindigd in Belcar. Afgezien van de hitte kende het team een probleemloze race met de Marcos LM600 op het zonnige circuit van Zolder (B). "Ik kan niet anders dan in herhaling vallen: meer dan een derde plek zit er niet in", reageerde teameigenaar Wim Noorman op de overheersing van de beide Corvette-equipes, die ook nu weer de race domineerden.

Weinig raceteams in de wereld presteren zo constant als Eurotech Racing. Na drie races heeft het team drie derde plaatsen op zak in het toonaangevende Belgische GT-kampioenschap, goed voor een derde plek in de tussenstand. Danny van Dongen begon de twee uur durende race als vierde, in het eerste deel van de race was hij met twee andere rijders in een strijd gewikkeld om de plaatsen drie tot en met vijf. Danny sloot zijn rijbeurt als derde af. "Het was moeilijk om in te halen", aldus de 23-jarige coureur. "Als ik vlak achter een auto reed liep de temperatuur van mijn auto te hoog op." Marc Goossens hervatte de race als derde en kwam na een probleemloze stint ook als derde over de finish. "De temperatuur van de motor liep hoog op, daardoor moest ik bij lagere toerentallen schakelen. Verder werden de pedalen heel heet, waardoor ik mijn voeten heb verbrand", vertelde de regerend Belcar-kampioen. Net als in de eerste twee races stelden de beide Corvette-equipes met overmacht de eerste en tweede plaats veilig. Teameigenaar Wim Noorman wil dat de organisatie het reglement aanpast. "Wij willen een grotere achtervleugel op de Marcos en een grotere luchtinlaatrestrictor. Dan kunnen we de Corvettes tegenstand bieden. Dat is voor iedereen goed, ook voor de Corvette-teams en natuurlijk voor het publiek." Marc Goossens kondigde na de race zijn plannen voor 2007 aan. "Ik ga volgend jaar een volledig seizoen Grand Am en Nascar rijden, daarvoor ga ik in de VS wonen. Het is nu ook al zeker dat de samenwerking met Eurotech Racing wordt voortgezet. Daarmee mag duidelijk zijn dat Wim Noorman, het team en ik duidelijk op één lijn zitten."

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group (www.eurotechgroup.nl), Pezag (www.pezag.cz), Techwork recruitment agency en Toora Competizione. Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.

Uitslag: 1. Bert Longin - Anthony Kumpen (B,B), Corvette C5-R, 77 ronden; 2. David Hart en Mike Hezemans (NL,NL), Corvette C5-R, op 18:066; 3. Marc Goossens en Danny van Dongen (B,NL), Marcos LM600, op 1 ronde; 4. Rudi Penders - Franz Lamot (B,B), Porsche 996 GT3 RS, op 3 ronden; 5. Bert van Rossum - Frédéric Bouvy (B,B), op 4 ronden; 6. Patric Derdaele en Johan Empsen (B,B), Ultima GTR, op 6 ronden; 7. Roger en Edward Grouwels (NL,NL), Dodge Viper, op 6 ronden; 8. Chris Mattheus - Stephanie Boden (MC,B), Porsche 996 GT3 Supercup, op 6 ronden; 9. Henk Haane - Jean-Claude Meert (NL,B), Porsche 996 GT3 Supercup, op 7 ronden; 10. Johan van Loo - Mark Thomas (B,GB), Porsche GT3 Cup, op 7 ronden.

Stand na drie races: 1. Longin, Kumpen 120; 2. Hart, Jeroen Bleekemolen, Sebastiaan Bleekemolen, Mike Hezemans 102; 3. Danny van Dongen en Marc Goossens 90.
---
Voor de redactie: Voor nadere informatie: Wim Noorman, tel. +31 (0)6 22 696 792, Marc Goossens +32 (0)4777 65 317 of Danny van Dongen, tel. +31 (0)6 555 64 307.


---- --