iEARN Wereldconferentie en Jeugdtop 2006

Kennisnet

Op maandag 3 juli zal de conferentie feestelijk worden geopend door Maria van der Hoeven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van 3 tot en met 7 juli vindt de jaarlijkse internationale iEARN Wereldconferentie en Jeugdtop in Enschede plaats.

Stichting Kennisnet Ict op School is hoofdsponsor van dit bijzondere evenement. De conferentie is een ontmoetingsplaats voor Nederlandse en buitenlandse leerkrachten, leerlingen, schoolleiders, ict-coördinatoren en andere betrokkenen uit het basis en voortgezet onderwijs. Honderden mensen van meer dan 40 verschillende nationaliteiten zullen zich verzamelen die allemaal één ding gemeen hebben: affiniteit met onderwijs, internationalisering, samenwerking en ICT. Registratie is mogelijk op www.iearn2006.nl.

Tijdens de Wereldconferentie vinden naast lezingen, shows, workshops en presentaties gedurende de week culturele, sportieve en sociale activiteiten plaats. Bovendien is het dé plek om kennis en ervaringen uit te wisselen over projecten die scholen met hun leerlingen en andere scholen uitvoeren of willen starten. Of het nu gaat over cultuur, taal, historie, natuurwetenschappen, muziek, milieu of games; de conferentie biedt talloze mogelijkheden voor professionele uitwisseling en persoonlijke contacten. Praktijkvoorbeelden van scholen die het leren in een internationale context plaatsen, geven concreet handen en voeten aan het recente advies van de Onderwijsraad om van internationaliseren met ICT een speerpunt te maken.

Dinsdag 4 juli is de Nederlanddag. Het programma is specifiek voor Nederlandse docenten bedoeld die maar één dag kunnen deelnemen. Voor de woensdag staan o.a. excursies en scholenbezoeken op het programma. De Jeugdtop biedt een apart programma speciaal bedoeld voor leerlingen en studenten. Daarin staat de intensieve samenwerking tussen Nederlandse en buitenlandse leerlingen centraal.

Registreren kan nog via de site www.iearn2006.nl. Kennisnet Ict op School roept het onderwijsveld op deel te nemen aan deze boeiende conferentie!

Over iEARN
iEARN is het grootste wereldwijde onderwijsnetwerk voor docenten en leerlingen, dat internationale onderwijsprojecten en -initiatieven met gebruik van ict ondersteunt met als doel een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling van de wereld en haar bewoners. iEARN Nederland maakt deel uit van het wereldwijde iEARN netwerk samen met deelnemers uit meer dan 100 landen. iEARN ondersteunt scholen door het aanbieden van en bemiddelen bij laagdrempelige internationale en interculturele projecten, gebruik makend van ict.

Over Kennisnet Ict op School
Met ingang van 1 februari 2006 is de juridische fusie tussen stichting Kennisnet en stichting Ict op School een feit geworden. De nieuwe publieke ict-ondersteuningsorganisatie, genaamd 'Stichting Kennisnet Ict op School', richt zich op dienstverlening (label Kennisnet) en belangenbehartiging (label Ict op School). De missie luidt: 'Leren vernieuwen met ict'. Kennisnet ondersteunt, vanuit de kernactiviteit dienstverlening, het basis, voortgezet en beroepsonderwijs met educatieve content en praktische internetproducten die nauw aansluiten bij de dagelijkse onderwijspraktijk. De portal www.kennisnet.nl is het startpunt op internet voor leerlingen en docenten, maar ook voor ouders, ict-coördinatoren en managers. Kennisnet ontwikkelt, zoveel mogelijk in samenwerking met de klant en met haar partners, diensten en toepassingen die het educatief gebruik van internet in het onderwijs bevorderen.


---



Kennisnet