Stadsdeel Amsterdam-Noord

Service aan kinderen: Vakantiepas

Alle kinderzomeractiviteiten in Amsterdam-Noord gebundeld

Op 3 juli biedt portefeuillehouder sport, Chris de Wild Propitius, van 13.30 uur to 14.15 uur de eerste Vakantiepassen feestelijk aan op basisschool De Berkelier. De Vakantiepas is gratis en is een aanvulling op de reeds bestaande Kidspas: een kortingspas in een boekje boordevol sport-en spelactiviteiten in Amsterdam-Noord voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met de Vakantiepas heeft het stadsdeel de service aan kinderen uitgebreid door in 1 overzichtelijk boekje alle vakantieactiviteiten in Amsterdam-Noord te bundelen.

Zustereditie van de Kidspas

De Vakantiepas heeft dezelfde doelstelling als de Kidspas. In de vorm van bijvoorbeeld een introductiekorting of gratis proeflessen, kunnen kinderen dingen uitproberen en bij tevredenheid lid worden van een club. Er staat bijvoorbeeld informatie over balletscholen karateclubs, buurthuizen of ijsclubs. De Kidspas is echter het hele jaar 'geldig', de vakantie pas maar 6 weken in de zomer.

"Juist voor kinderen vinden we het belangrijk dat ze snel weten wat er bij welke club te doen is, vandaar deze extra editie. Alle organisaties en clubs staan met hun activiteiten in een handige agenda beschreven", aldus portefeuillehouder Chris de Wild Propitius.

Op 3 juli krijgen delen alle basisscholen in Amsterdam-Noord de Vakantiepas gratis uit. Vanaf deze dag zijn enkele exemplaren van de Vakantiepas ook bij aangesloten organisaties te verkrijgen en bij het servicecentrum van het stadsdeelhuis.

Na de zomervakantie zullen de scholen ook de reguliere Kidspas uitdelen.

Kidspas en Vakantiepas zijn uitgaven van Kidspas, in opdracht van Stadsdeel Amsterdam-Noord.

De feestelijkheden vinden plaats van 13.30 uur tot 14.15 uur aan de Wildrijkstraat 2.