Gemeente Leeuwarden

Inloopspreekuur Asbestverontreiniging "Vellema-terrein"

Bron: Gemeente Leeuwarden (27-06-2006) Tijdens de start van de werkzaamheden op de locatie "Vellema-terrein" te Goutum is een asbestverontreiniging aangetroffen. De direct omwonenden en Dorpsbelang Goutum hebben de gemeente Leeuwarden hierover schriftelijk vragen gesteld en zijn hierover door middel van een bewonersbrief geïnformeerd. Voor eventuele nadere vragen wordt op maandag 3 juli in het Dorpshuis Ien en Mien in Goutum een inloopspreekuur gehouden.
Na signalen over mogelijk asbest in het puin heeft de gemeente aannemer Jansma verzocht het depot puin op asbest te laten onderzoeken. Het depot puin was verontreinigd met asbest en is direct afgedekt met folie en afgezet met een hekwerk. Om verder contact met de asbestverontreiniging te voorkomen zijn afdoende maatregelen genomen. Inmiddels heeft de gemeente met alle betrokken instanties, de aannemer/ontwikkelaar, de GGD en de Arbeidsinspectie overleg gehad.

Om de bewoners en Dorpsbelang Goutum goed te informeren over de asbestvervuiling op het Vellema terrein organiseert de gemeente Leeuwarden een inloopspreekuur. Vertegenwoordigers van de GGD, de ontwikkelaar en de aannemer zijn hierbij ook aanwezig.

Locatie: Dorpshuis Ien en Mien Goutum

Tijdstip: 17.00 - 19.00 uur