Wereldomroep begint WereldKrant

Radio nederland wereldomroep

HILVERSUM- Radio Nederland Wereldomroep gaat speciaal voor de miljoenen Nederlandse vakantiegangers deze zomer een gratis ochtendblad maken. De WereldKrant wordt in juli en augustus dagelijks via e-mail verspreid naar meer dan 13.000 campings, hotels, vakantieparken en appartementcomplexen in Europa. Ook op zondag. Eigenaars van de vakantieoorden kunnen de krant iedere ochtend uitprinten en aanbieden aan hun gasten. Het eerste exemplaar rolt maandag 3 juli van de virtuele persen.

De WereldKrant bevat het laatste nieuws uit Nederland, het buitenland en uit de sportwereld. Verder is er veel aandacht voor nieuws in de vakantielanden en is er een uitgebreid overzicht van het weer in die landen. Ook de verkeersinformatie van de ANWB en de alarmoproepen van de ANWB-Alarmcentrale ontbreken natuurlijk niet, net als een overzicht van de kortegolffrequenties waarop de Wereldomroep te beluisteren is. Daarnaast is er ruimte voor ingezonden brieven, foto's, vakantieverhalen en tips van lezers.

Volgens hoofdredacteur Joop Daalmeijer van de Wereldomroep is de WereldKrant een extra service voor de vakantieganger. 'We blijven natuurlijk gewoon onze radioprogramma's uitzenden via de kortegolf, satelliet, internet en podcasts. De WereldKrant is een extraatje voor de vakantiegangers, die traditioneel voor ons ook een belangrijke doelgroep vormen. Ze kunnen op die manier na het ontbijt even kijken of ze vanwege het weer naar het strand of naar het museum moeten.'

Daalmeijer verwacht dat campingeigenaars de WereldKrant uitdelen onder hun gasten of bijvoorbeeld ophangen op de prikborden. 'Vooral op plaatsen waar geen Nederlandse kranten te koop zijn, voorzien we in een grote behoefte. Om een zo groot mogelijke groep lezers te bereiken, hebben we bijvoorbeeld ook reisorganisaties benaderd. Die vragen we via hun reisleiders en regiovertegenwoordigers om eigenaren van accommodaties van ons initiatief op de hoogte te stellen,' aldus Daalmeijer.

De WereldKrant wordt iedere ochtend om negen uur vanuit de nieuws- en bulletinredactie van de Wereldomroep via de e-mail naar alle aangemelde abonnees verstuurd. De krant omvat zo'n zes A4-pagina's. Het eerste exemplaar verschijnt op 3 juli; de laatste op 3 september. Aanmelden kan via www.wereldomroep.nl/wereldkrant. De service is gratis en kan ook voor een kortere periode worden afgenomen.