Gemeente Maassluis

Wijziging ophaaldag huisvuil in enkele wijken

In een paar wijken in Maassluis wijzigt in de eerste week van juli de dag waarop de reinigingsdienst de afvalcontainers komt legen. Ruim
1700 huishouden moeten in die eerste juliweek even goed opletten wanneer de container buitengezet moet worden. Uiteraard hebben de betrokken hierover een brief gehad.

Voor de wijken Sluispolder-West, binnenstad en Het Hoofd verschuift de ophaaldag van woensdag naar maandag. Hier kunnen bewoners op maandag 3 juli hun grijze container aan de reiniging aanbieden in plaats van op woensdag 5 juli.

De ophaaldag voor de laagbouwwoningen in de Componistenbuurt, de wijk Koningshoek en de Dalenbuurt en Bloemenbuurt ten westen van de Rozenlaan verschuift van de dinsdag naar de donderdag.

In bijna heel Maassluis zijn de bovengrondse betonnen verzamelbakken waar bewoners van appartementen en bovenwoningen hun huisvuil in kwijt konden vervangen door ondergrondse exemplaren. Deze worden geleegd met speciale inzamelwagens. Het toenemende gebruik van deze wagens, die uitsluitend geschikt zijn voor het legen van ondergrondse verzamelcontainers en niet voor minicontainers, hebben tot gevolg dat ook de inzamelschema's voor de minicontainers bij de laagbouwwoningen moeten worden aangepast. Dit maakt een efficiënter inzet van het beschikbare wagenpark en van medewerkers mogelijk. Daarom treedt voor deze ruim 1700 woningen een wijziging op

Overigens blijft de inzamelfrequentie gelijk; de reinigingsdienst blijft iedere week bij de woningen met minicontainers langskomen. In de oneven weken kan de grijze container met huishoudelijk restafval op de verzamelplaats worden gezet, in de even weken de groene container voor groente, fruit- en tuinafval.

Voor meer informatie over afvalinzameling in Maassluis kan men terecht bij de reinigingsdienst, 010 - 5916741.