Minister Van Ardenne bezoekt Vietnam

Ministerie buza

http://www.minbuza.nl

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht

30 juni 2006

MINBZ: Minister van Ardenne bezoekt Vietnam

Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) bezoekt van 3 tot en met 6 juli Vietnam. Nederland heeft sinds 1997 een structurele ontwikkelingsrelatie met Vietnam, met in het bijzonder aandacht voor goed bestuur en de sectoren water, milieu en reproductieve gezondheidszorg en gelijke rechten voor mannen en vrouwen.Van Ardenne zal in Vietnam Ho Chi Minh City, Hue en Hanoi bezoeken.

Het bezoek aan Ho Chi Minh City staat in het teken van private sector ontwikkeling en door Nederland gesteunde culturele ontwikkeling. Hier zal onder andere een overeenkomst voor het verstrekken van hypotheken getekend worden tussen de Sacombank en de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO. In Hue zal de bewindsvrouw aanwezig zijn bij de overdracht van landrechtencertificaten aan etnische minderheden en bezoekt zij ontwikkelingsprojecten op het gebied biogasontwikkeling en gezondheidszorg.

In Hanoi heeft Van Ardenne ontmoetingen met vice premier en minister van Buitenlandse Zaken Pham Gia Khiem, met minister van Landbouw en Rurale Ontwikkeling Cao Duc Phat, met de vice minister van Planning en Investeringen Cao Viet Sinh, en met de minister van Financiën Vu Van Ninh. De ontmoeting met Landbouwminister Cao Dhu Phat zal deels in het teken staan van de ondertekening van een overeenkomst op het gebied van biogas met de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV. Verder zal de minister in Hanoi met de Wereldbank het Natural Disaster Risk Management Program ondertekenen, waaraan Nederland 8,5 miljoen dollar bijdraagt.

Vietnam ontvangt in 2006 in totaal ruim 37 miljoen euro ontwikkelingshulp van Nederland, waarvan 2 miljoen euro voor goed bestuur, 8,6 miljoen euro voor de watersector, 7,5 miljoen euro voor de milieusector, 5,2 miljoen euro voor reproductieve gezondheidszorg en gelijke rechten voor mannen en vrouwen en 14 miljoen euro algemene begrotingssteun.

Voet