AXA Rosenberg kondigt aanstelling aan door Nykredit Portfolio

Axa rosenberg group llc

AXA Rosenberg kondigt aanstelling aan door Nykredit Portfolio

ORINDA, Californië en LONDEN, July 3 /PRNewswire/ --

AXA Rosenberg kondigde vandaag aan dat het aaangesteld is door de raad van bestuur van Nykredit Portfolio om twee mandaten uit te voeren, één voor US Equities en één voor Pan European Equities, met een resp 60 miljoen USD en 50 miljoen USD.

De mandaten zijn deel van de multi-manager portefeuilles van Nykredit, opgestart in januari van dit jaar. Dit nieuwe multi-manager concept is gericht op institutionele klanten, bedrijven met hoge nettowaarde en retail-klanten.

Claus Bilde, hoofd van productontwikkeling van Nykredit Bank, merkte op, "De voornaamste reden om AXA Rosenberg aan te duiden als manager van European Equities en North American Equities was de zeer methodische benadering van investeringen en de researchcapaciteit van AXA Rosenberg; het gebruik van technologie in het selecteren van aandelen is natuurlijk ook een troef. Ten slotte waren we aangetrokken door het vermogen van AXA Rosenberg om stabiele excess return te genereren op lange termijn."

Simon Vanstone, CEO van AXA Rosenberg Europa had het volgende te zeggen na het binnenhalen van het contract, "Nykredit heeft een uitstekende reputatie. We zijn zeer trots om uitgekozen te zijn door deze ervaren groep en kijken uit naar de samenwerking."

Over AXA Rosenberg

AXA Rosenberg Group LLC, de wereldwijde specialist in aandelenbeheer binnen de AXA Investment Managers group, werd in 1985 opgericht door Dr. Barr Rosenberg. AXA Rosenberg analyseert aan de hand van modellen en voorspellingen de reële waarde van bedrijven, hun toekomstige winstcijfers, en de risico's bij het samenstellen van portefeuilles die een hogere winst per dollar beogen dan de marktwaarde. Deze analyse zit vervat in een deskundig systeem - de inhouse software die gecreëerd werd om de collectieve kennis van de firma te beheren - dat op consistente wijze telkens opnieuw toegepast kan worden op alle markten van de wereld. Vandaag beheert AXA Rosenberg meer dan 56 miljard(i) pond sterling in individuele landelijke, regionale en wereldwijde strategieën voor pensioenfondsen, stichtingen en overheidsinstellingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Japan. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Orinda, Californië, met daarnaast ook kantoren in New York, Toronto, Londen, Tokio, Hong Kong, Singapore en Sydney. Meer informatie vindt u op www.axarosenberg.com.

(i) Per 31 maart 2006

Contactpersonen:
Wendy Sayer Ellen Gracey
AXA Rosenberg GR Communications

+44-0-20-7895-6748 +44-0-20-7357-0070
wsayer@axarosenberg.com ellen@grcomms.co.uk

Website: www.axarosenberg.com