Ingezonden persbericht


Security Officer XS4ALL verkozen in bestuur internationaal veiligheidsorgaan

Diemen, 3 juli 2006 - De Security Officer van XS4ALL, Scott McIntyre, is verkozen in de 'Steering Committee', het hoogste bestuursorgaan, van FIRST. Deze commissie bepaalt onder andere het operationele beleid en de procedures van de organisatie. XS4ALL is trots op de benoeming van haar Security Officer in deze gerespecteerde sleutelorganisatie op het gebied van veiligheid.

FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams) is een internationaal overkoepelend orgaan, dat initiatieven en instanties ondersteunt in het bestrijden van internetmisbruik. Hiervoor ontwikkelt zij procedures en toegepast beleid. De leden van FIRST hebben, sinds de oprichting in 1990, duizenden grote veiligheidsrisico's en netwerkaanvallen onderzocht en opgelost.

Scott McIntyre was al geruime tijd een zeer actief lid van FIRST. In zijn verkiezingscampagne wees hij vooral op de belangrijke rol die internetproviders kunnen spelen in het adequaat onderzoeken en oplossen van veiligheidsproblemen. XS4ALL onderschrijft dit standpunt ten zeerste.

XS4ALL is zeer verheugd over de verkiezing van McIntyre. Hiermee ziet zij de vertegenwoordiging en positie van Europa binnen FIRST danig versterkt. De ervaring die McIntyre en XS4ALL opgebouwd hebben op het gebied van veiligheidsproblematiek, wordt hiermee naar een internationaal niveau getild.

---------------------------------
Voor de redactie,