Politie Haaglanden

persberichten 3 juli

Haaglanden, 03-07-2006

44-jarige Hagenaar neergestoken
Den Haag- Op 2 juli rond 00.15 is een 44-jarige Hagenaar neergestoken voor een horecagelegenheid aan de Snijderstraat. De Hagenaar verklaarde, voor de horecagelegenheid, ruzie met twee mannen te hebben gekregen over een parfumflesje. De 44-jarige werd gestoken in zijn borststreek. Hij is vervoerd naar een ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. De politie stelt een onderzoek in naar de twee verdachten.

Doorgereden na aanrijding
Den Haag De politie heeft zondag 2 juli om 8.00 uur een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden, die was doorgereden na een aanrijding in de Oudemansstraat. De man kon even na de aanrijding in zijn woning worden aangehouden. Het was niet moeilijk de man op te sporen. De automobilist had bij de aanrijding zijn kentekenplaat verloren. De Hagenaar bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien verkeerde hij onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies de verdachte 435 ug/l.

Hennepkwekerij
Den Haag In een woning in de Menkemastraat heeft de politie zaterdag 1 juli om 5.00 uur een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De 34-jarige bewoner en een 20-jarige man uit Leiderdorp werden bij de woning aangehouden. Er werden 124 hennepplanten aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal van elektriciteit.

Jongens vernielen abri
Den Haag De politie heeft maandag 3 juli om 4.00 uur drie jongens betrapt bij het vernielen van een abri op de Beethovenlaan. De jongens, 15,16 en 17 jaar oud uit Den Haag, gooiden een baksteen door het wachthuisje. Bij aankomst van de politie versopte de jongens zich in de bosjes. Agenten te voet hadden de jongens echter al in de gaten.

Met slok op achter het stuur
Den Haag In de warme zomerdagen van afgelopen weekend heeft Politie Haaglanden meerdere personen laten blazen om te controleren of zij met alcohol aan het verkeer deelnamen. Omdat het gebruik van alcohol direct van invloed is op de rijvaardigheid vindt de politie dit belangrijk.
Bij alcoholcontroles op vrijdag 30 juni hadden elf bestuurders de alcohollimiet van 220 ugl overschreden. Op zaterdag 1 juli waren twee bestuurders in overtreding. Zondag 2 juli betrapte de politie drie bestuurders die met een slok op achter het stuur zaten en op maandag 3 juli drie automobilisten. De hoogst gemeten waarde was 600 ugl. Er is onder andere gecontroleerd op de Raamweg, Laan van Nieuw Oost-Indië, Landscheidingsweg, Prins Clauslaan, Van Alkemadelaan, Benoordenhoutseweg, Strandweg, Statenplein en de Nieuwe Parklaan. Tegen de bestuurders die met een slok op achter het stuur zaten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod opgelegd.

Vechtpartij in tram
Den Haag Op zaterdag 1 juli rond 20.10 uur vond een vechtpartij plaats in de tram. Hierbij raakte een 20-jarige man uit Vianen gewond. Twee verdachten, een 16-jarige Haagse jongen en een 19-jarige Hagenaar, zijn aangehouden. Eén van hen bekende dat hij had gevochten. Naar de aanleiding en toedracht van de vechtpartij wordt nader onderzoek ingesteld.

Handel in verdovende middelen
Den Haag Op zondag 2 juli rond 1.10 uur zagen politiemensen in burger op de Nieuwe Duinweg een drugsdeal plaatsvinden. De verdachte, een 41-jarige Haagse is staande gehouden en er kwam een zakje harddrugs te voorschijn. Een andere verdachte, een 39-jarige Hagenaar overhandigde direct zijn verdovende middelen. Beide verdachten zijn aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen.

Jongen door hond gebeten
Den Haag Op zaterdag 1 juli rond 20.30 uur werd een 13-jarige Haagse jongen op het Madame Curieplein door een hond gebeten. De jongen had drie diepe bijtwonden in zijn rug. De hond is in beslag genomen. Als besloten wordt de hond terug te geven aan de eigenaar zal de politie een muilkorfgebod aanvragen.

Dronken achter het stuur
Rijswijk - Zaterdag 1 juli rond 11.00 uur werd op de Verryn Stuartlaan een 19-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De Hagenaar was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en ook de auto had geen geldige APK-keuring. Bij de blaastest blies hij 540 ugl. Naaldwijk - Een 24-jarige bestuurder uit Naaldwijk kreeg zaterdag 1 juli rond 22.15 uur een bekeuring op het Emmaplein voor het rijden onder invloed. De Naaldwijker trok de aandacht van de agenten door het harde optrekken, met piepende banden wegrijden en reed met hoge snelheid over verkeersdrempels rijden. De man verklaarde meerdere biertjes te hebben gedronken. De blaastest wees 520 ugl. uit. Naaldwijk - Zondag 2 juli rond 03.00 uur is een 19-jarige bromfietser uit Poeldijk aangehouden op de Grote Woerdlaan voor het rijden onder invloed. Voor de aanhouding was de man samen met een andere persoon al door surveillerende agenten gewaarschuwd niet op hun bromfiets verder te rijden, omdat zij beide geen helm bij zich hadden. Het tweetal werd gesommeerd hun reis te voet te vervolgen. Het tweetal lapte dit aan hun laars en stapten even later toch weer op de brommer. Korte tijd later zagen agenten het duo rijden over de Grote Woerdlaan in de richting van Monster. Toen het tweetal opnieuw werd gecontroleerd, rook de 19-jarige naar alcohol en moest een blaastest afleggen; 915 ugl.
Zondag 2 juli rond 19.00 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Hendrik van Naaldwijkstraat rijden. De 50-jarige bestuurder uit Naaldwijk was onder invloed van alcohol. De Naaldwijker legde een blaastest af: 1426 ugl.

Schippers op de bon
Westland - De politie hield zaterdag 1 juli tussen 10.00 en 23.00 uur vaarsurveillances op een groot aantal plaatsen in het hele Westland (De Lier, Schipluiden, Maasland, Foppenplas,Naaldwijk, Poeldijk, 's-Gravenzande en Wollebrand. Hierbij werden enkele tientallen bootjes gecontroleerd. Vier schippers kregen een proces-verbaal, voor het niet in bezit hebben van een vaarbewijs hadden, het overschrijden van de maximum snelheid of voor het varen met een snelle motorboot zonder dat deze als zodanig was registreerd. Een 22-jarige man uit De Lier werd betrapt op het varen met een snelheid van tenminste 45 km/u terwijl maximaal 6 km/u was toegestaan. Hij kreeg een boete van 110 euro.

Alcoholcontroles Wassenaar
Wassenaar Op zaterdag en zondagavond 1/2 juli heeft de politie opj de Wassenaarseslag alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 156 bestuurders gecontroleerd waarvan 6 personen zijn aangehouden voor het onder invloed besturen van een voertuig. Alle bestuurders hebben een proces verbaal en een rijverbod gekregen.