Gemeente Doesburg


week 27-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 5 juli 2006, week 27

BESTUURSVERGADERINGEN

Collegebesluiten
Dinsdag 27 juni jl. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:

* Het college heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de gebruiksmogelijkheden van het voormalige schoolgebouw De Bongerd aan de Armgardstraat. Met behulp van dit onderzoek zou meer inzicht verkregen kunnen worden in de kosten die gemoeid zijn met noodzakelijke herstelwerkzaamheden en met eventuele verbouwingen. Van het onderzoek is inmiddels een rapport uitgebracht. Aan de hand van de bouwkundige rapportage heeft het college een aantal uitgangspunten geformuleerd voor een (her)ontwikkeling van De Bongerd. Het college wil hierover graag overleg plegen met diverse betrokken instellingen, waaronder de wijkraad Noordelijk Molenveld, de Creatieve Werkplaats, de Stichting Bij i.o.. Deze en andere organisaties zullen worden uitgenodigd voor een bijeenkomst in september van dit jaar.

* In de loop van dit jaar worden voorbereidingen getroffen om per april 2007 nieuwe contracten af te kunnen sluiten voor het groenonderhoud in deze gemeente. Tot die voorbereidingen behoren o.a. het opstellen van bestekken en het inventariseren en actueel maken van alle areaalgegevens. Voor deze werkzaamheden zal opdracht worden gegeven aan enkele gespecialiseerde bedrijven.
* Aan de sporthal Beumerskamp zullen enkele voorzieningen worden getroffen om te bereiken, dat aan dit gebouw een gebruiksvergunning kan worden verleend met het oog op brandveiligheidseisen

BOUWEN EN WONEN

Vrijstellingsprocedure Koepoortstraat 25
Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van het gebruiken van een deel van de woning aan de Koepoortstraat ten behoeve van een kunstnijverheidsbedrijf. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan Binnenstad ten aanzien van het gebruik. Het perceel heeft de bestemming woningen met praktijkruimten. Een gebruik als kunstnijverheidsbedrijf valt hier niet onder. Het college is voornemens hiervoor vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 6 juli 2006 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen tegen het voornemen tot verlening van vrijstelling bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer A.J.A. Putker of mevrouw H.I. Vogelzang, tel. (0313) 481371.

Vrijstellingsprocedure artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Beinum vlek L Rietmaat. De vrijstelling wordt aangevraagd om het vergroten van een woning mogelijk te maken op het perceel Rietmaat 37 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie E nummer 2257. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 6 juli 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Vrijstellingsprocedure artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Beinum vlek L Rietmaat. De vrijstelling wordt aangevraagd om het vergroten van een woning mogelijk te maken op het perceel Rietmaat 35 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie E nummer 2379/2382. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 6 juli 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 23-6-2006, Ooipoortstraat 15-17: 2e fase bouwaanvraag voor wijzigen en vergroten van beide panden.

* 27-6-2006, Koetsveldstraat 13: gedeeltelijk wijzigen van een rijksmonument.

* 28-6-2006, Barend Ubbinkweg 2: geheel plaatsen van een opslagloods voor grond-, hulp- en afvalstoffen.

* 29-6-2006, Verhuellweg 5: gedeeltelijk vergroten van het laadperron van een opslaghal.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende gebruiksvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende gebruiksvergunning verleend op:

* 26-06-2006, Kerkstraat 11: in gebruik hebben/houden van een horecagebouw.

* 28-06-2006, Kerkstraat 2: in gebruik hebben/houden van een woongebouw met kamerverhuur.

* 28-06-2006, Meipoortstraat 60: in gebruik hebben/houden van een horecagebouw.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de Welstandscommissie is gepland op dinsdag 11 juli 2006 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de Welstandscommissie worden voorgelegd.
De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunningen
De volgende kapaanvraag is ontvangen en ligt ter inzage:
* Gemeentelijke bomen, ontvangen 28 juni: naast Magnolialaan 90
-92: 4 Moerascypressen.

Vergunning op grond van Algemene Plaatselijke Verordening
* Aan café Du Midi is voor zaterdag 15 juli 2006 tussen 19.30 en 24.00 uur onder voorwaarden ontheffing verleend van de geldende geluidsvoorschriften ter gelegenheid van de afsluitingsavond van Doesburg Binnenste Buiten. Op de driesprong zal die avond een band optreden op het podium.

* Aan café De Bolle is voor zaterdag 15 juli 2006 tussen 19.30 en 24.00 uur onder voorwaarden ontheffing verleend van de geldende geluidsvoorschriften ter gelegenheid van de afsluitingsavond van Doesburg Binnenste Buiten. Op de Markt zal die avond een band optreden op het podium.

Aan het Comité Doesburg Binnenste Buiten is voor woensdag 12 juli 2006 vanaf 9.00 uur tot en met zaterdag 15 juli 2006 om 17.00 uur onder voorwaarden vergunning verleend voor de organisatie van het evenement Doesburg Binnenste Buiten in de binnenstad. Meer informatie over Doesburg Binnenste Buiten is te vinden op www.doesburgbb.nl .

Aan het Comité Doesburg Binnenste Buiten is voor vrijdag 14 juli 2006 en zaterdag 15 juli 2006 onder voorwaarden vergunning verleend voor de organisatie van het muziektheaterproject Storm aan de IJsselkade in Doesburg. De voorstellingen beginnen om 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Meer informatie over muziektheaterproject Storm is te vinden op www.hanzesteden.info/storm.asp

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

VERKEER

Koppelweg op 6 juli afgesloten.
Op 6 juli zal de Koppelweg ter hoogte van huisnummer 4 zijn afgesloten voor het doorgaand verkeer.
Op deze dag zullen er werkzaamheden aan de busdrempel plaatsvinden. Connexxion heeft voor die dag een omleidingsronde ingesteld. Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met de heer G.J. Boerdam (481381), medewerker ruimtelijk beheer.

Tijdelijke verkeersmaatregelen Braderie 2006 Doesburg Binnenste Buiten Burgemeester en wethouders van de gemeente Doesburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij, in verband met de jaarlijkse braderie Doesburg Binnenste Buiten, hebben besloten, van dinsdag 11 juli 2006 te 15.00 uur tot en met zaterdag 15 juli 2006 te 19.00 uur of zoveel korter als mogelijk of zoveel langer als noodzakelijk is, de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen:

I. Geslotenverklaring voor alle verkeer, behalve voetgangers, in beide richtingen van de volgende straten (middels bord C1):

A. Roggestraat (van Kerkstraat tot aan Koetsveldstraat); B. Ph. Gastelaarsstraat;
C. Kerkstraat;
D. Markt;
E. Kleine Kerksteeg;
F. Meipoortstraat (vanaf Bergstraat tot aan Kerkstraat); G. Ooipoortstraat (vanaf de Ooipoort);
H. Gasthuisstraat (tussen Heerenstraat en Koepoortstraat); I. Koepoortstraat (tussen Korte Koepoortstraat en Gasthuisstraat); J. Boekholtstraat (tussen Heerenstraat en Kerkstraat); K. Kloosterstraat (tot aan toegang Kloostertuin); L. Helmigstraat (ter hoogte van restaurant De Dolle Duvel); M. Zandbergstraat (tussen Meipoortstraat en Helmigstraat);

II. Geslotenverklaring voor alle verkeer, behalve voetgangers, (middels borden C2 en C3):

A. toegangsweg naar de parkeerplaats aan de F.D. Rooseveltsingel in de richting van de F.D. Rooseveltsingel vanaf de Zandbergstraat. Dit betekent, dat het eenrichtingsverkeer voor deze toegangsweg wordt omgekeerd en dat de Zandbergstraat alleen vanaf de F.D. Rooseveltsingel bereikbaar is voor personenautos.

III. A en B gelden met dien verstande, dat:

A. Deze geslotenverklaring voor deze straten niet geldt op 12, 13, 14, en 15 juli 2006 van 07.00 tot 09.00 uur in verband met en uitsluitend ten behoeve van het opbouwen van de stands en de bevoorrading van de stands door de deelnemers aan Doesburg Binnenste Buiten en ook niet op 12, 13, en 14 juli 2006 van 21.30 tot 22.00 uur en 15 juli 2006 van 17.00 uur tot 24.00 uur in verband met en uitsluitend ten behoeve van het afvoeren van materialen en het schoonmaken van de straten; B. de supermarkt Aldi de gelegenheid krijgt om de supermarkt vóór 08.00 uur te bevoorraden;
C. deze geslotenverklaring niet geldt voor aanwonende vergunninghouders, voor zover de braderie dit toelaat.

IV. Zaterdag 15 juli 2006 van 19.00-24.00 uur of zoveel korter als mogelijk of zoveel langer als noodzakelijk is een geslotenverklaring voor alle verkeer, behalve voetgangers, in beide richtingen van de volgende straten (middels bord C1):

A. de Kerkstraat (tussen Markt en Roggestraat); B. de Markt;
C. de Kleine Kerksteeg;
D. de Meipoortstraat (tussen Zandbergstraat en Kerkstraat); E. de Ooipoortstraat (tussen Helmigstraat en Meipoortstraat).

V. De parkeerverbodzone voor de binnenstad blijft vanzelfsprekend onverkort van kracht, d.w.z. dat in de woonstraten niet mag worden geparkeerd. Alleen vergunninghouders mogen daar parkeren, voor zover de braderie dit toelaat.

VI. Daarom hebben burgemeester en wethouders daarnaast besloten de gehele binnenstad binnen de singels Koepoortwal, Veerpoortwal en Doormansingel gesloten te verklaren voor alle verkeer, dus met inbegrip van de Lindewal, Nahuyssingel en Meipoortwal. Deze aanvullende geslotenverklaring geldt niet voor vergunninghouders en fietsers, voor zover de braderie dit toelaat; op het braderieterrein zelf zijn fietsen niet toegestaan, ook niet aan de hand!

VII. Voor zover vergunninghouders als gevolg van de braderie geen of in mindere mate gebruik kunnen maken van hun parkeervergunning, mogen zij met hun parkeervergunning parkeren op een van de volgende grotere parkeerterreinen voor betaald parkeren, voorzien van een parkeerautomaat: Paardenmarkt, parkeerterrein Kloostertuin, parkeerterrein Meipoortwal (Algemene Begraafplaats), parkeerterrein Rooseveltsingel of parkeerterrein Zandbergstraat, voor zover de braderie dit toelaat.

VIII. Parkeren in de woonstraten met de parkeervergunning, anders dan de vergunning aangeeft, wordt niet toegestaan.

OVERIGE MEDEDELINGEN

Uitvoering PC-project voor de minima met thuisinwonende en schoolgaande kinderen van 10-18 jaar wordt na de zomervakantie opgepakt.
Het door de gemeenteraad vastgestelde beleid met betrekking tot de Regeling PC-project voor minima met thuisinwonende en schoolgaande kinderen van 10 tot 18 jaar zal na de komende zomervakantie uitgevoerd gaan worden. De gemeente verwacht dan personele capaciteit te hebben om deze regeling daadwerkelijk te gaan uitvoeren. De doelgroep voor deze regeling, bij de gemeente bekend in verband met het gemeentelijke minimabeleid, zal na de zomervakantie schriftelijk bericht worden over de wijze van uitvoering. Daarna volgt nadere informatie over de regeling in de Regiobode Doesburgs Streekblad voor de overige belanghebbenden.

Het nieuwe reisdocument (Ger)
Vanaf maandag 28 augustus aanstaande wordt in Doesburg de nieuwe generatie reisdocumenten met biometrische kenmerken uitgegeven. Als eerste stap van het toevoegen van kenmerken zal er een gelaatsscan van de houder van het document worden opgeslagen in de chip op het reisdocument. Als gevolg hiervan zullen er nieuwe, strenge eisen aan de pasfoto gesteld worden.
Een klein onderzoek onder 10 fotos die thans wel geaccepteerd worden wees uit dat 9 daarvan vanaf 28 augustus niet langer geschikt zijn. Fotos zullen vanaf dat moment op een tiental criteria beoordeeld moeten worden.
De fotohandel in Doesburg is op de hoogte gebracht van de nieuwe eisen. Ook zijn de basisscholen in Doesburg aangeschreven, dit i.v.m. de schoolfotografen.
Mocht u besluiten vanaf 28 augustus 2006 een nieuw(e) reisdocument/bijschrijving aan te vragen, zorg er dan voor dat u bij een fotograaf goede pasfotos laat maken; het verdient aanbeveling om duidelijk kenbaar te maken dat de fotos voor officiële documenten bedoeld zijn.
De foto-eisen gelden ook voor het nieuwe rijbewijs (per 1 oktober 2006) en vreemdelingendocumenten.
Het volledige pakket aan eisen voor de pasfoto (en andere gerelateerde zaken) vindt u op de website: www.paspoortinformatie.nl of www.doesburg.nl
De kosten van het nieuwe paspoort bedragen 47,45. De prijs van een Nederlandse identiteitskaart blijft vooralsnog onveranderd, te weten 31,25.
Bij vragen kunt u contact opnemen met het Publieksbureau. (0313-481390).