Politieberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 03-07-2006

Motorrijdster onderuit

LOPIK Een 48-jarige motorrijdster uit Hellevoetsluis is zondagmiddag omstreeks 16.00 uur gewond geraakt toen ze op een rotonde op de M.A. Reinaldaweg onderuit ging. Op de rotonde bleek een spoor van benzine of dieselolie te liggen. Door de gladheid kwam ze ten val. De vrouw reed op dat moment ongeveer 30 kilometer per uur. Andere motorrijders in haar gezelschap slaagden er nog net in hun motor recht te houden. De vrouw liep schaafwonden op en had last van haar arm. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de rotonde schoongemaakt. Niet bekend is wie het oliespoor heeft achtergelaten.

Aanrijding met letsel

NIEUWEGEIN Op de kruising tussen de Plettenburgerbaan en de Marconibaan heeft zondagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen twee autos. Daarbij raakten twee mannen uit Vleuten (21 en 17 jaar) gewond.

De 21-jarige Vleutenaar verleende geen voorrang toen hij vanaf de Marconibaan linksaf de Plettenburgerbaan opreed, richting het centrum van Nieuwegein. Daardoor reed een 29-jarige automobiliste uit Houten, die over de Plettenburgerbaan reed, vol in de flank van de andere auto.

De auto van de Vleutenaars kwam de op kruising tot stilstand, die van de vrouw reed over de middenberm en kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer tot stilstand. Daar reden op dat moment geen andere autos. De vrouw en haar baby die achterin zat bleven ongedeerd.

De 21-jarige Vleutenaar had last van zijn borstkas en hoofd, de 17-jarige eveneens van zijn borstkas. Beiden zijn na onderzoek door een motorambulance door twee ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.