Het Nederlandse Rode Kruis

03 juli 2006
Blikopener: internet een venster naar de wereld

Blikopener-deelnemer Rita Langendonk is heel blij met haar computer

Het project Blikopener richt zich op mensen die door een chronische ziekte of handicap aan huis gebonden zijn. Vaak leidt dit tot eenzaamheid. Maar via de computer kun je op heel andere manieren contact leggen.

Met raad en daad terzijde
Deelnemers krijgen thuis een computer en ADSL-aansluiting. Ze krijgen minimaal 6 lessen over het gebruik van de computer, internet en e-mail. Rode Kruis-vrijwilligers staan de deelnemers met raad en daad terzijde als zich problemen voordoen. In Eindhoven krijgt de afdeling hulp van de Rabobank die computers beschikbaar gesteld heeft, en van Aristo Eindhoven die een fantastische donatie heeft gedaan. Het project heeft nu 13 deelnemers.

Niet meer missen

Via het project kunnen chronisch zieken en gehandicapten mailen, MSN-en en ecards versturen

Rita Langendonk (72) is een van hen: Voor mij persoonlijk betekent het project heel veel. Ik kan door mijn gezondheidsproblemen niet naar buiten. Ik heb via de computer contact met vrienden en familie. Ook vind ik het leuk om anderen te verrassen met gezellige e-cards of mailtjes met muziek. Mijn kinderen en kleinkinderen vinden het fijn om mailtjes te krijgen van oma. Regelmatig MSN ik met hen. Ik zou de computer niet meer kunnen missen!

Er zijn plannen om dit project samen met Seniorweb landelijk uit te zetten. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met district Eindhoven.

Meer informatie:

* Sociale hulp van het Rode Kruis

* Maak deze activiteit mogelijk! Word donateur van het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden, in de vacaturebank of zoek uw lokale Rode Kruis

* Zie ook: www.rodekruis.nl/eindhoven