TVM blij met permanent politieteam

Tvm verzekeringen

TVM verzekeringen tevreden over nieuw politieteam transportcriminaliteit

HOOGEVEEN TVM verzekeringen is als grootste transportverzekeraar van de Benelux verheugd over de aankondiging dat er vanaf oktober een permanent politieteam bezig gaat met de aanpak van transportcriminaliteit.

8)'Hier heeft de transportsector al jaren om gevraagd,'zegt president-directeur mr. Arjan Bos van TVM verzekeringen vandaag in een reactie op het verhaal in De Telegraaf waarin de komst van het speciale politieteam wordt bevestigd. TVM verzekert meer dan een derde van de Nederlandse vrachtwagens en lading.

10)'Al vanaf 2001 zijn we bezig om transportcriminaliteit op de agenda van politiek en justitie te krijgen. De frustratie bij veel transportbedrijven is groot, omdat zij aan de ene kant zien dat misdaadorganisaties steeds gerichter en gewelddadiger te werk gaan en aan de andere kant politie en justitie geen enkele prioriteit toekenden aan transportcriminaliteit. Gelukkig komt hier nu een einde aan,' aldus Arjan Bos, die er op wijst dat niet alleen Nederlandse bendes jacht maken op truck en lading, maar dat de Duitse en Belgische politie onlangs criminelen uit Rusland en het voormalige Joegoslaviƫ heeft opgepakt die niet alleen vrachtwagens en vooral lading meenamen, maar ook tientallen chauffeurs op parkings beroofden door, vermoedelijk, gas in cabines te spuiten. Samen met Transport en Logistiek Nederland, TLN, en de Tweede Kamerfractie van het CDA heeft transportverzekeraar TVM de afgelopen maanden voortdurend aandacht gevraagd voor de misdaad tegen transportondernemingen. Zeker na de brutale inbraak bij het transportbedrijf Hendrix in het Noordlimburgse Heijen waar voor een half miljoen Euro aan laptops werd gestolen de en de politie ondanks overtuigend bewijsmateriaal in eerste instantie geen onderzoek instelde.

Arjan Bos:'De oprichting van het speciale politieteam is goed voor het imago van 'Nederland Distributieland'. Wij hebben alle vertrouwen in het Boven-regionale-rechercheteam Zuid Nederland waar gedreven politiemensen werken en veel kennis aanwezig is over transportcriminaliteit. TVM zal ook, daar waar mogelijk, kijken waar de wet ruimte biedt voor publiekprivate samenwerking met het team en met alle aanwezige kennis en ervaring de politie ondersteunen. Zowel bij preventie als opsporing.'

TVM verzekeringen is ook tevreden over de aankondiging dat het nieuwe politieteam gaat adviseren over de inrichting van de bewaakte parkings die de komende jaren langs de belangrijkste transportverbindingen in Nederland zullen worden gebouwd. 'Naast gerichte opsporing is ook preventie een belangrijk wapen in de strijd tegen het mobiele banditisme, misdaadorganisaties die zich door de open grenzen in Europa steeds gemakkelijker
verplaatsen en steeds weer de zwakste schakels zoeken.', aldus Arjan Bos.