Gemeente Hilversum

Cliëntenraad Wvg zoekt nieuwe leden


1 juli 2006
De Cliëntenraad Wvg is een regionale adviesraad die is aangesteld door de gemeenten in Gooi en Vechtstreek om de gemeenten te adviseren over het beleid en de uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (Wvg). Deze wet regelt zaken als woningaanpassingen, rolstoelen, hulpmiddelen en taxivervoer voor mensen met een beperking. In 2007 zal de Wvg overgeheveld worden naar een nieuwe landelijke wet: de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo). Vanaf die tijd krijgen de gemeenten ook de verantwoordelijkheid om de Huishoudelijke Verzorging te regelen. Wat dit allemaal gaat betekenen voor het voorzieningenniveau is een van de belangrijke aandachtspunten van de Cliëntenraad Wvg/Wmo.

De Cliëntenraad Wvg/Wmo krijgt ondersteuning van het Regionaal Beraad Gehandicapten.
De raad komt maandelijks bijeen. De leden ontvangen voor hun werkzaamheden een bescheiden vergoeding.

De Cliëntenraad zoekt met spoed twee enthousiaste en betrokken leden, die:

* in de regio Gooi en Vechtstreek wonen;

* cliënt zijn of zijn geweest van de GGZ;
* bereid zijn zich te verdiepen in de Wmo;
* over hun eigen problemen heen kunnen kijken;
* in teamverband kunnen werken;

* een lange adem en geduld hebben;

* bereid zijn enkele uren per week hieraan te besteden.

U kunt uw sollicitatie tot uiterlijk 15 juli versturen naar het Regionaal Beraad Gehandicapten, ter attentie van Mw. T. Geurts van Kessel, Huizerweg 54, 1402 AD Bussum. Mailen kan natuurlijk ook: rbgehandicapten@hetnet.nl
Heeft u vragen naar aanleiding van deze advertentie, dan kunt u zich wenden tot mw. T. Geurts van Kessel, tel. 035 - 642 2196 tijdens kantooruren van dinsdag t/m vrijdag of de heer R. Ruwers, tel. 035 - 655 0965.