Gemeente Lelystad


*

* Nieuw Lelystads Infocentrum geopend

Nieuw Lelystads Infocentrum geopend

Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad heeft vrijdag 30 juni het nieuwe gemeentelijke informatiecentrum in de hal van het stadhuis geopend. Dat presenteert zich onder de naam Infocentrum Lelystad. Onderdeel van het Infocentrum is het al eerder geopende Toeristisch Informatiepunt. Daaraan zijn nu ook de themas Wonen, Werken en Toekomst toegevoegd.

Welkom

Vanaf zaterdag 1 juli is iedereen welkom om met behulp van digitale presentaties, informatiepanelen, folders en brochures nader kennis te maken met Lelystad en haar (toekomst)plannen en projecten. En voor wie vragen heeft: de informatrices van het Infocentrum staan u graag te woord en helpen u verder.

Visitekaartje

Met het nieuwe Infocentrum Lelystad timmert de gemeente behoorlijk aan de weg. Lelystad mag gezien worden, vindt het gemeentebestuur. Hier wordt aan een stad gewerkt die, met behoud van haar kernkwaliteiten (ruimte, rust, groen en water), ambities heeft om de kwaliteit van de bestaande stad te verbeteren en verder te groeien naar 80.000, mogelijk zelfs 100.000 inwoners. Op vele fronten is de gemeente daarom bezig: aan de kust, in het Stadshart, de bestaande wijken, met de verkeershoofdwegen, met het plan voor het nieuwe stadsdeel Warande.

Informatie

Het nieuwe infocentrum geeft voorlichting en informatie over nieuwe woningbouwplannen, wijkontwikkelingsplannen, over beschikbare bedrijfsgrond, subsidieregelingen, toeristische informatie (bezienswaardigheden, evenementen en festivals e.d.) en over toekomstvisies. De aangeboden informatie is laagdrempelig en is met behulp van ondermeer beeldschermen snel opvraagbaar of uit te printen.

Website

De informatie is ook via deze website, of rechtstreeks via infocentrum.lelystad.nl te raadplegen.

* Ga naar het Infocentrum

---