Publicatiedatum: 30 juni 2006

Leader+ bijdrage voor Golfpark Rutten

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft besloten om een Leader+ bijdrage van EUR 96.436 toe te kennen aan het project `Golfpark Rutten'.

V.O.F. Golfpark Rutten zal met deze bijdrage een korte golfbaan aanleggen op het eigen akkerbouwbedrijf in Rutten. De twee ondernemers van het bedrijf hopen met deze nieuwe voorziening het toeristische aanbod van de Noordoostpolder, met name van Rutten en Creil, uit te breiden.

Het bedrijf had de landbouwactiviteiten reeds eerder uitgebreid met een kaarsenmakerij. Hieruit ontstond het idee om deze activiteiten tevens uit te breiden met toeristische activiteiten, om de kaarsenmakerij maar ook activiteiten van andere ondernemers in de omgeving te versterken.

Op de baan, die zal worden aangelegd op 5 ha cultuurgrond, kan de bezoeker, pitchen, chippen en putten op een 18 holes baan. De holes hebben een lengte tussen de 40 en 90 meter. Een golfvaardigheidsbewijs is niet vereist en de baan kan door het hele gezin worden bezocht. Ook groepen tot en met 50 personen kunnen ontvangen worden.