RTL Group

Jury en coaches RTL 5-programma 'MODELMASTERS: Holland's Next Top Model' bekend

Jetsetter en voormalig model Rosalie van Breemen, modefotograaf Carli Hermès en Glamour-hoofdredacteur Karin Swerink staan topmodel Yfke Sturm als vaste juryleden bij tijdens het nieuwe RTL 5-programma ModelMasters: Hollands Next Top Model. Het internationaal gerenommeerde en deskundige viertal spreekt vanaf maandag 4 september wekelijks haar oordeel uit over de prestaties van de modellen en bepaalt wie uiteindelijke hét nieuwe Nederlandse topmodel wordt. Tijdens de achtdelige afvalreeks worden de tien meisjes getraind door King of Style Ruud van der Peijl en make up artist Dominique Samuel. De uiteindelijke winnares krijgt een modellencontract bij het gerenommeerde fashion bureau Max Models en zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Super Model Of The World Contest 2007 in New York.

Juryleden

Topfotograaf Carli Hermès verdiende zijn sporen in de reclamewereld. Hij fotografeert onder andere reclamecampagnes voor grote internationale bedrijven als Mercedes, Nike, Sony en Philips. Daarnaast houdt hij zich bezig met mode-, kunst- en portretfotografie.

Voormalig model, journaliste en presentatrice Rosalie van Breemen won als 15-jarig meisje de Miss Panorama-verkiezing, wat de start betekende van een succesvolle carrière als internationaal model. Momenteel werkt zij als journaliste voor diverse binnen- en buitenlandse magazines en heeft zij haar eigen TV-show in Parijs. Rosalie was vijftien jaar samen met de Franse acteur Alain Delon met wie zij twee kinderen heeft.

Karin Swerink is hoofdredacteur van het fashionmagazine Glamour. Zij werkte voorheen voor de magazines Yes, Elegance, Elle en Libelle. Een jaar geleden lanceerde zij het nieuwe en inmiddels zeer succesvolle fashionmagazine Glamour.

Coaches

Ruud van der Peijl, de excentrieke image maker en beter bekend als de King of Style, houdt zich bezig met alles wat met style en image te maken heeft. Zijn werkterrein beslaat styling, fotografie, art direction en creative consultancy voor toonaangevende klanten als Canon, Lee, Levis, Nike, Philips en Diesel.

Dominique Samuel is Neerlands bekendste modevisagist. Hij heeft diverse internationale campagnes op zijn naam staan en werkt met de bekendste topmodellen. Zo deed hij editorials voor internationale magazines als Sport Wear Int., BLVD en Marie Claire. Daarnaast werkt hij als chef de cabine voor modeshows van Diesel, Tommy Hilfiger en Alexander van der Slobbe.


---

-------------------------------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt of Sandor Vrij, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718598 / 035-6718971 of via karin.bouwknegt@rtl.nl / sandor.vrij@rtl.nl.

©2006 RTL Nederland | Gebruiksvoorwaarden