Gemeente Zoetermeer

Vakantietijd is tijd voor Speelmeer

Tijdens de zomervakantie hoeven kinderen zich in Zoetermeer niet te vervelen. Ook dit jaar organiseert Speelmeer weer leuke activiteiten waaraan kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen deelnemen. In de eerste plaats is er het Speelmeer Paspoort, een boekje met heel veel ideeën voor een dagje uit.

Voor 11 en 12 juli hebben kinderen zich kunnen inschrijven voor een dagje uit naar Feyenoord/Plaswijck of het familiepark Drievliet. Helaas zijn deze activiteiten volgeboekt. Kinderen kunnen nog wel bellen naar stichting MOOI Zoetermeer, telefoon (079) 346 6111, om te informeren of er nog plaatsen zijn vrijgekomen.

Speeldag in Oosterheem

Speelmeer organiseert op donderdag 13 juli een speeldag in Oosterheem. Inschrijving is niet nodig.

De activiteiten duren van 11.00 uur tot 16.00 uur en vinden plaats in en om het Multifunctionele Centrum aan de Hodenpijlstraat. Kinderen kunnen meedoen aan een workshop gebak maken of kaarsen versieren. Ook een ritje met de paardentram behoort tot de mogelijkheid (mogelijk gemaakt door Kern Kinderopvang). Verder is er een sprookjesachtige theatervoorstelling en kunnen kinderen koken, dansen, sporten, spelletjes doen en zich uitleven op een luchtkussen. Voor 1,-- (Zoetermeer Pashouders gratis) kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar binnenlopen en meespelen. Met het Speelmeer Paspoort op zak, kunnen kinderen een gratis ritje met de paardentram maken.

Sport- en spelspektakel in Rokkeveen

In de week van 14 tot en met 18 augustus vindt in het sportcentrum De Veur in Rokkeveen het sport- en spelspektakel plaats. Hieraan kunnen alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar deelnemen. Naast sport en spel staan ook creativiteit, computers, verschillende workshops, zwemmen, theater en hutten bouwen op het programma.
In dezelfde week start Speelmeer met een nieuwe activiteit voor 13-plussers. Berichtgeving over deze nieuwe activiteit volgt later.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.speelmeer.nl. Voor de laatste nieuwtjes kunnen geïnteresseerden zich abonneren op de gratis digitale Speelmeer nieuwsbrief.

Speelmeer is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Zoetermeer en MOOI Zoetermeer e.o.