Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden in vuur en vlam tijdens slotfeest Friesland Vaart Leeuwarden in vuur en vlam tijdens slotfeest Friesland Vaart

Ruim 100.000 bezoekers tijdens slotfeest Friesland Vaart

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-07-2006) Wat een drukte, wat een sfeer! Het slotfeest van Friesland Vaart heeft alle bezoekersrecords van Leeuwarden gebroken. Volgens tellingen van politie en gemeente brachten meer dan 100.000 mensen dit weekend een bezoek aan onze stad. Het optreden van de Franse vuurtheatergroep Carabosse lokte zaterdagavond zo'n 40.000 bezoekers naar het centrum, de openlucht dance-party op het Zaailand met o.a. DJ Ferry Corsten trok zondag plm. 10.000 jongeren en ook op vrijdag en zaterdag was het bijzonder druk en sfeervol in Leeuwarden.

Vanaf vrijdagmiddag `stoomden' zo'n 600 deelnemende boten aan Friesland Vaart op naar Leeuwarden. In de Prinsentuin en directe omgeving meerde het merendeel van de jachten aan. Dankzij `het botenvolk' en het mooie weer lonkte het evenement Tussen Wal en Schip vrijdagavond tienduizenden bezoekers. Het hoogtepunt dit weekend was een stad die op zaterdagavond `in vuur en vlam' stond. Op het opzwepende trommelgeroffel van de slagwerkgroepen Hardware Percussion en Absurdo kwam een grote mensenmassa die vervolgens genoten van de vuurkunstwerken van Carabosse. Het spreekwoordelijke 'je kon over de koppen van mensen lopen' was hier daadwerkelijk van toepassing. Iedereen genoot op zijn/haar wijze: geliefden schurkten nog eens dichter tegen elkaar aan en vele amateur fotografen zetten al dat fraais op de kiek. In 2010 wordt Friesland Vaart opnieuw georganiseerd; het zal moeilijk worden om dit slotfeest te overtreffen.